Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου Βούλας




 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με εισήγηση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Σπύρου Πανά που είχε ως στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Κοιμητηρίου Βούλας και την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που το επισκέπτονται, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης έλαβε κατά πλειοψηφία δύο αποφάσεις, με τις οποίες  ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στη χρήση χώρων του Κοιμητηρίου.

Το θέμα τέθηκε μετά και από σχετικό αίτημα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Παύλου Α’.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε:

α) τη χρήση του χώρου κάτωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου του Δημοτικού Κοιμητηρίου Βούλας, ως χώρου κατάλληλου προς χρήση και εξυπηρέτηση των πενθούντων, διότι είναι ζήτημα που αφορά την εύρυθμη λειτουργία του νεκροταφείου.

 

β) καθώς και την παραχώρηση δύο βοηθητικών χώρων του Κοιμητηρίου Βούλας στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, οι οποίοι βρίσκονται εντός του χώρου του Κοιμητηρίου, για χρήση Γραφείου των Ιερέων και κυλικείου το οποίο θα λειτουργεί από τους εθελοντές του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως, σύμφωνα και με την παρ. 2 του άρθρου 185 του Ν. 3463/2006 Δ.Κ.Κ..

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ληφθεί μέριμνα για τον χώρο στέγασης των υπαλλήλων του κοιμητηρίου του Δήμου, με σκοπό να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο Δήμαρχος Σ. Πανάς σημείωσε ότι «με τις δύο αυτές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Βούλας που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία του ιερού χώρου του Κοιμητηρίου αλλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση όσων το επισκέπτονται. Στόχος μας είναι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να λαμβάνουν πάντα υπόψη τους, τους ανθρώπους της πόλης μας και τις ανάγκες τους».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.