Aνακοίνωση των κατοίκων που αποζημιώθηκαν από τη ΔΕΗ




Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι παρατάξεις που έχουν αναφορά στο ΠΑΣΟΚ και δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης (¨Ενωμένη Πόλη¨ και ¨Ξανά η Πόλη Μπροστά¨) έθεσαν ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης αναφερόμενοι σε αποζημιώσεις που κατόπιν δικαστικής απόφασης εισέπραξαν από τη ΔΕΗ κάτοικοι κυρίως της Ηλιούπολης και δευτερευόντως της Αργυρούπολης οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή πέριξ του ΚΥΤ.

Κατ αρχήν από που και ως που, οι απόντες των αγώνων κατά της ΔΕΗ, αντλούν το δικαίωμα να γίνονται τιμητές;
Κύριε Κωνσταντάτο και κύριε Καρπούζα, εσείς και οι παρατάξεις σας (με ορισμένες – δυστυχώς – ελάχιστες εξαιρέσεις), δεν ήσασταν απλώς απόντες από αυτούς τους αγώνες. Ήσασταν εναντίον αυτών των αγώνων. Οι μεν, απολογητές μιας κεντρικής διοίκησης και ενός κόμματος που με την πολιτική του εξαθλίωσε το λαό μας και οι δε, υποστηρικτές και δεκανίκια της τρικομματικής κυβέρνησης που μέχρι πριν λίγο έσερνε το χορό στη φτωχοποίηση του κόσμου.
Κύριε Κωνσταντάτο και κύριε Καρπούζα,
-Δεν ήσασταν μαζί μας όταν μας έστελνε τα εξώδικα η ΔΕΗ απειλώντας εμάς και τις οικογένειές μας,
-δεν ήσασταν μαζί μας όταν καταθέταμε στις ανακρίτριες,
-δεν ήσασταν μαζί μας όταν γέμισαν τις γειτονιές μας χημικά,
-δεν ήσασταν μαζί μας όταν μας έδερναν τα ΜΑΤ τα οποία έστειλε ο δικός σας δήμαρχος ο κ. Ευσταθιάδης ο οποίος τότε ήταν Γ.Γ. του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Επομένως, ναι, υπάρχει θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης. Αλλά αυτό το θέμα υπάρχει για σας, τις παρατάξεις σας και τους αχυρανθρώπους σας που θέλουν να ξεχάσουμε το κακό που έχετε ήδη κάνει και να σας δώσουμε συγχωροχάρτι.
ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ.

Όσον αφορά όμως κάποιους άλλους συμπολίτες οι οποίοι είτε δεν είχαν για δικούς τους λόγους (φόβος, άγνοια, αδιαφορία) συμμετάσχει σ αυτούς τους αγώνες, είτε απουσίαζαν τότε από την περιοχή μας, θεωρούμε σωστό να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα προφυλάσσοντάς τους από την αήθη και δύσοσμη προπαγάνδα σας.
Πολίτες από Ηλιούπολη κυρίως, αλλά και κάποιοι από Αργυρούπολη, οι οποίοι διαμένουμε κοντά στο ΚΥΤ, εκτός από τις κινηματικές διαδικασίες στις οποίες συμμετείχαμε μαζί με εκατοντάδες άλλους συμπολίτες μας, ξεκινήσαμε και νομικές διαδικασίες εναντίον της ΔΕΗ από την οποία απαιτούσαμε αποζημιώσεις για τη βλάβη που έχει υποστεί η υγεία και η περιουσία μας από την εγκατάσταση του ΚΥΤ. Επίσης προσφύγαμε στο ΣτΕ για ακύρωση της χωροθέτησης και κατάργηση του ΚΥΤ. Τι κατάληξη είχαν αυτές οι νομικές διαδικασίες:
– Η προσφυγή στο ΣτΕ την οποία είχαμε κάνει το 2005 περίπου εκατό κάτοικοι αλλά και φορείς της περιοχής, μετά από κάποια χρόνια κερδήθηκε. Όμως οι εγκαταστάσεις δεν απομακρύνθηκαν. Τότε αρκετές δεκάδες από μας, όσοι εξακολουθούσαν να είναι σε εγρήγορση, προσφύγαμε στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ το οποίο και επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο αρμόδιο υπουργείο γιατί δεν υποχρέωσε τη ΔΕΗ να αποσύρει τις παράνομες εγκαταστάσεις. Επειδή μέχρι σήμερα δε συμμορφώθηκε η ΔΕΗ, ξαναπροσφύγαμε στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ για να ακολουθήσει κι άλλο πρόστιμο στο αρμόδιο υπουργείο μέχρι να αναγκαστεί αυτό να υποχρεώσει τη ΔΕΗ σε συμμόρφωση.
– Η αγωγή κατά της ΔΕΗ (περίπου 90 κατοίκων) για προσβολή της υγείας μας χάθηκε για λόγους που εμείς προφανώς θεωρούμε μη δίκαιους.
– Η αγωγή κατά της ΔΕΗ (60 κατοίκων της Ηλιούπολης και 9 κατοίκων της Αργυρούπολης) για απαξίωση της περιουσίας μας και γενικότερα του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντός μας κερδήθηκε το 2009 και το δικαστήριο επιδίκασε σε έκαστο εκ των εναγόντων το ποσό των 500 ευρώ. Η ΔΕΗ όμως, προφανώς επειδή δεν ήθελε τότε τελεσίδικη απόφαση, έκανε έφεση αναγκάζοντάς μας να κάνουμε κι εμείς το ίδιο. Το εφετείο ήρθε το 2013 με τελεσίδικη απόφαση πλέον να καταδικάσει οριστικά τη ΔΕΗ επιδικάζοντάς μας αυτή τη φορά το ποσό των 10.000 ευρώ εντόκως ανά προσφεύγοντα.
Όλες οι παραπάνω νομικές διαδικασίες έγιναν με προσωπικό από τον καθένα μας οικονομικό κόστος (μερικών χιλιάδων ευρώ) και όπως είναι ευνόητο με προσωπικό ρίσκο όσον αφορά τη σύγκρουση με μια εταιρεία του μεγέθους και της επιρροής της ΔΕΗ.
Είναι γεγονός ότι από την παράνομη εγκατάσταση του ΚΥΤ, έχουν υποστεί βλάβη όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Αλλά είναι επίσης γεγονός ότι κάποιοι αρνήθηκαν να μπουν σε δικαστική διαμάχη με έναν δημόσιο οργανισμό, είτε επειδή φοβήθηκαν, είτε επειδή το θεωρούσαν περιττό και άνευ ουσίας, είτε επειδή δεν ενημερώθηκαν όντας έξω από τη διαδικασία των κινητοποιήσεων, είτε τέλος επειδή συμφωνούσαν με την ύπαρξη και λειτουργία του ΚΥΤ.

Κύριε Κωνσταντάτο και κύριε Καρπούζα, είμαστε πεπεισμένοι ότι εσείς ανήκετε σ αυτούς τους τελευταίους. Κι επειδή ανήκετε σ αυτούς, έχετε χρεώσει στους εαυτούς σας, στις παρατάξεις σας και στα κόμματά σας το ρόλο του εκπροσώπου της ΔΕΗ στην περιοχή μας, μιας και οι ενέργειές σας στοχεύουν στην απαξίωση προσώπων, στην απογοήτευση λαικών αγωνιστών και στη διάσπαση του ενιαίου μετώπου το οποίο ανάγκασε τη ΔΕΗ να απομακρύνει τους πυλώνες και να μην κατασκευάσει το ΚΥΤ των 400/150 KV.
Σε κάθε περίπτωση όμως, εμείς είμαστε εδώ και επιμένουμε. Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε για άλλη μια φορά την προσπάθεια της (σε λίγο ιδιωτικής πλέον) ΔΕΗ να κατασκευάσει το ΚΥΤ των 400KW, προσπάθεια που ξεκίνησε με την εκ μέρους της κατάθεση νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία θα συζητηθεί πριν τις εκλογές (για ευνόητους λόγους) στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Γι αυτό και προχωράμε ήδη σε κινητοποιήσεις ενημερώνοντας κόσμο, αποκαλύπτοντας σχέδια και προετοιμάζοντας συνειδήσεις για την ώρα που θα λουφάξουν οι δειλοί.

Κάτοικοι που αποζημιώθηκαν από τη ΔΕΗ για τη βλάβη που υπέστησαν από τις παράνομες και αυθαίρετες εγκαταστάσεις του ΚΥΤ στον Υμηττό.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Aνακοίνωση των κατοίκων που αποζημιώθηκαν από τη ΔΕΗ

  • 05/03/2014 at 1:12 μμ
    Permalink

    Προφανώς πρόκειται για αστειότητες, γιατί ακόμα επί Δημαρχίας Σαραφίδη οι συγκεκριμένες παρατάξεις ανέβαιναν έξω από το ΚΥΤ στις κινητοποιήσεις, εγώ προσωπικά ως τεχνικός, γνωρίζω πολύ καλά ότι κίνδυνος υγείας δεν υπάρχει και γι αυτό και η πρώτη προσφυγή χάθηκε, όσο για τη δεύτερη, προφανώς όλοι όταν αγοράζατε σπίτια εκεί, ξέρατε τι υπάρχει δίπλα σας και όταν ζητάτε κάθε μέρα και περισσότερο ρεύμα, δεν μπορεί παρά να περιμένετε και ότι με κάποιο τρόπο θα πρέπει να έρθει και ο τρόπος για να έρθει μέσα σε φυσιολογικά οικονομικά πλαίσια, δεν είναι μαγικός. Για αυτούς λοιπόν τους λόγους κύριοι Λαϊκιστές και επί παντός επιστητού διαμαρτυρόμενοι, προφανώς αγωνιστήκατε για τα περιουσιακά σας στοιχεία και μόνο και ουδόλως για το κοινό καλό. Τώρα για το αν το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε «το Λαό σας», και προφανώς όχι εσάς όπως προκύπτει, θα πρέπει να το ξανακοιτάξετε, διότι το ψέμα έχει πολύ κοντά ποδάρια και η Ιστορία γράφεται, αργά και σταθερά, αλλά γράφεται.
    πριν από 6 λεπτά · Μου αρέσε

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.