O ηθοποιός Δημήτρης Πετρόπουλος στο nstv.gr (VIDEO)




(γράφει η Ελπίδα Μηναδάκη – nstv.gr)
Αυτή τη φορά, η εκπομπή Art News, Good News με την Ελπίδα Μηναδάκη και τον Δημήτρη Κράλογλου έφερε στοwww.nstv.gr/radiostring έναν…. Πρωθυπουργό! Ο δημοφιλής ηθοποιός Δημήτρης Πετρόπουλος από την αγαπημένη σειρά Παρά Πέντε, έρχεται στο πλατό και μας μιλάει εφ’ όλης της ύλης! Αποκαλύπτεται, συγκρατείται, αφήνεται, ανασυγκροτείται και εν τέλει, αναφέρεται στην καινούρια του Παράσταση «Το Δηλητήριο» στο θέατρο Αλκμήνη, προσφέροντας μας το… αντίδοτο σε ό,τι δηλητηριάζει την τέχνη, αλλά και την ψυχή μας. Εκπαιδευτικός και ηθοποιός μαζί με συνεχείς αναζητήσεις, μυστηριώδης και χειμαρρώδης ταυτόχρονα, δείχνει ότι κατέχει την… τέχνη της Τέχνης, αλλά και το πώς να απολαμβάνει κανείς τη ζωή και τα λάθη του, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στα ‘θέλω’ του! Του ευχόμαστε Χρόνια πολλά και δημιουργικά,  μιας που την επόμενη μέρα, είχε τα γενέθλιά του, μηδενίζοντας και πάλι το κοντέρ για… νέους αγώνες και καλλιτεχνικές κατακτήσεις και αναζητήσεις! Η συνέχεια επί της οθόνης!!

Θεατρική Παράσταση ”Το Δηλητήριο”, Ψυχολογικό θρίλερ, Κριτική

γράφει ο Δημήρης Κράλογλου , Εκπαιδευτικός – Ηθοποιός
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ‘ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ’ ΚΑΤΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟ… ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ!

Μπορεί να λέγεται «Δηλητήριο», αλλά σίγουρα όχι μόνο δεν δηλητηρίασε την αισθητική μας, αλλά προσέφερε ερμηνείες υψηλού επιπέδου, προβληματίζοντας δημιουργικά το κοινό. Μια από τις πιο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις της φετινής θεατρικής σεζόν είναι “το Δηλητήριο” του Καταλανού συγγραφέα Ροντόλφ Σιρέρα, που παίζεται στο θέατρο “Αλκμήνη” (Αλκμήνης 12, Πετράλωνα) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πετρόπουλου, του γνωστού “πρωθυπουργού” του επιτυχημένου τηλεοπτικού σήριαλ “Στο παρά πέντε”.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ψυχολογικό θρίλερ σε μορφή μονόπρακτου,το οποίο ιστορικά τοποθετείται στην προεπαναστατική Γαλλία. Η υπόθεση του έχει να κάνει με έναν μαρκήσιο, ο οποίος καλεί έναν ηθοποιό σε ακρόαση. Ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, όπου η θεατρική τέχνη συναντάει αλήθειες, ψέματα και σκοτεινές πλευρές. Ο ρόλος του κυρίαρχου και του κυριαρχημένου, του θύτη και του θύματος που εναλλάσσονται συνεχώς , η έννοια της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας προσλαμβάνουν ιδιότητες καθαρά σχετικές και υποκειμενικές. Υπογραμμίζεται, επίσης, έντονα τόσο η έννοια της υποβολής όσο και αυτή της αυθυποβολής στο “παιχνίδι της κυριαρχίας και της επιβολής” που εκτυλίσσεται στις ανθρώπινες σχέσεις.
Το nstv.gr δεν θα μπορούσε φυσικά να μην είναι πιστό σε ένα ακόμα ραντεβού του με τον πολιτισμό. Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ότι παρόλο που το έργο στηριζόταν σε δυο μόνο χαρακτήρες, δεν έπεσε στην παγίδα του κουραστικού και μονότονου σε κανένα σημείο, αποδεικνύοντας ότι μια καλή παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες δεν χρειάζεται πληθώρα ηθοποιών και εντυπωσιακά σκηνικά για να σταθεί στο ύψος της!
Αντίθετα, η δημιουργική σκηνοθεσία του Δημήτρη Πετρόπουλου, μας καθήλωσε τόσο, ώστε να παρακολουθούμε τις τελευταίες σκηνές σχεδόν με κομμένη την ανάσα. Παρόλη την αφαιρετική σκηνοθεσία και σκηνογραφία, ο θεατής μπορεί να ταξιδέψει στο χρόνο, να νιώσει το πνεύμα και το κλίμα της εποχής και να ταυτιστεί με πολλές από τις πτυχές της προσωπικότητας των δύο ηρώων. Οι αξίες, άλλωστε που θίγονται στο έργο, είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Δ. Πετρόπουλος εκτός από σκηνοθέτης της παράστασης είναι και ένας από τους δυο χαρακτήρες, σε εναλλαγή με τον Π.Θεοδώρου. Τον ρόλο του ηθοποιού ερμηνεύει ο Δ.Σάββας.
Φεύγοντας από το θέατρο, αισθανόμασταν για αρκετή ώρα την επιβλητική και υποβλητική ατμόσφαιρα της παράστασης. Όσο για τις συζητήσεις γύρω από την πλοκή, τις ανατροπές και κρυφά νοήματα του, αυτές κρατούν καλά ακόμη!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.