Δωρεάν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Βάρης – Βούλας -Βουλιαγμένης




 

 

Μια ιστορική απόφαση έλαβε  το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς επανέφερε την πρότασή του γα να καταργηθούν τα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς στους παιδικούς σταθμούς. Όπως είπε, το έσοδο που περιμένει ο Δήμος από τα τροφεία μπορεί να καλυφθεί από άλλες πηγές και έτσι μπορεί να παρέχει αυτή την υπηρεσία δωρεάν στους δημότες. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία απέρριψε την πρόταση αυτή (περισσότερα εδώ).
Η πρόταση υπερψηφίστηκε με 11 «ναι», 2 αποχές (Γιάννης Νιτερόπουλος, Νίκος Ζαχαράτος) και 4 «όχι» (οι παρόντες σύμβουλοι της παράταξης Κωνσταντέλλου).
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κατέθεσε πρόταση απαλλαγής μόνο για όσους έχουν εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ.
Τυπικά, τώρα πρέπει να συνεδριάσει το ΔΣ του αρμόδιου νομικού προσώπου του ΟΑΠΠΑ, που θα διαμορφώσει μια εισήγηση, στο πλαίσιο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτή η εισήγηση πρέπει να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να λάβει την έγκριση.

ΠΗΓΗ: (infonotia.gr)

Για τρίτη φορά χρειάστηκε να συζητηθεί το θέμα των τροφείων των παιδικών σταθμών της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι το ίδιο θέμα, είχε συζητηθεί και σε δύο προηγούμενες συνεδριάσεις – με εισήγηση διαφορετικών συμβούλων – και δεν είχε συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για εξασφάλιση δωρεάν τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας.

Αυτή τη φορά η εισήγηση έγινε από μέρους της Δημοτικής Αρχής μιας και ο Δήμαρχος – κατόπιν σχετικής εισήγησης των εκπροσώπων γονέων – απο την πρώτη φορά συζήτησης είχε αναφέρει ότι το ποσό των 80.000€ δε δημιουργεί σοβαρή απώλεια για τον προυπολογισμό του Δήμου.

Θεωρόντας το ως “έργο” προεκλογικού χαρακτήρα αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι (αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης) απο την πρώτη φορά το είχαν καταψηφίσει ενω σταθεροί στις απόψεις τους υπερ της απαλλαγής ήταν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Καπετανέας, Πασακυριάκος και Σκουμπούρης αναγνωρίζοντας τον “κοινωνικό” του χαρακτήρα.

Τελικά αυτη τη φορά ψηφίστηκε απο την πλειοψηφία των παρόντων δημοτικών συμβούλων, ενώ οι παρόντες σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Εκτος απο την πολιτική βούληση, που έστω και αργά “αποδείχθηκε”, απομένει η έγκριση υλοποίησης της σχετικής απόφασης και απο την αρμόδια Επίτροπο αφού τυπικά εγκριθεί απο το Δ.Σ. του ΟΑΠΠΑ.

ΠΗΓΗ: (alkyonida-news.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.