Εξώδικα διαμαρτυρίας στη ΜΑΚΡΟ για το βυζαντινό εκκλησάκι και τα αρχαία




(Από το Γραφείο Παιδείας Δήμου Αλίμου)

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, (Διευθυντές/ντριες Σχολείων & Σύλλογοι Γονέων Αλίμου)
σας κοινοποιούμε κείμενο Διαμαρτυρίας κατοίκων του Αλίμου σχετικά με το βυζαντινό εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο κτήμα Γερουλάνου, τώρα ιδιοκτησίας MAKRO.

Σε μια περιοχή, εξαιρετικού φυσικού κάλλους, μέσα στον Αλιμο, αποκομμένη όμως από τους κατοίκους του, υπάρχει το εκκλησάκι αυτό του 14ου αιώνα. Βρίσκεται σε μια περιοχή με πολλά μνημεία πολλά από τα οποία χρονολογούνται από το 3000 π.χ. Είναι γνωστό ότι η ευρύτερη περιοχή αποτελεί το κέντρο του αρχαίου αττικού δήμου Ευωνύμου.

Και παρόλο που υπάρχει ο σχεδιασμός για ανάδειξη και ενοποίηση των αρχαιολογικών μνημείων της περιοχής, το εκκλησάκι αυτό παραμένει αποκομμένο και αποκλεισμένο από τους κατοίκους λόγω της επιλογής της εταιρείας ΜΑΚRO να απαγορεύει την πρόσβαση σε κάθε κάτοικο του Δήμου μας.

Τελευταία απαγορεύει την πρόσβαση ακόμα και σε σχολεία που μέχρι χθες επισκέπτονταν το μνημείο στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεών τους, ακόμα και σε πιστούς που επιθυμούν να επισκεφτούν ένα τόπο παμπάλαιας θρησκευτικής λατρείας.

Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό προτείνουμε να απασχολήσει τους συλλόγους γονέων και να εκδοθούν ψηφίσματα/επιστολές διαμαρτυρίας τα οποία να αποσταλούν στην ΜΑΚRO, με κοινοποίηση στον υπουργό πολιτισμού.

Τα ψηφίσματα να δοθούν και στον τοπικό και ημερήσιο τύπο.

Μπορεί επίσης η επιστολή να συνοδευτεί και από εξώδικο διαμαρτυρία μετά από κοινή ανάθεση σε νομικό.

Επίσης σε συνεννόηση πάντα με τη Διεύθυνση του Σχολείου σας, να προγραμματιστεί περίπατος στο κτήμα και να ζητηθεί η δυνατότητα από την εταιρεία να επισκεφθούν οι μαθητές την περιοχή.

Ο Δήμος μας, μετά από μακρόχρονο αγώνα σε συνεργασία με την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, πέτυχε την αναστήλωση του μικρού ναού, έτσι ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να γνωρίσουν και αυτή την πλευρά της ιστορίας του Δήμου μας. Βρίσκεται επίσης σε συνεννόηση και συνεργασία με την περιφέρεια, την εφορία αρχαιοτήτων Πειραιά και το σωματείο Διάζωμα για την ανάπλαση και ενοποίηση των αρχαιοτήτων της γύρω περιοχής.

Από το Γραφείο Παιδείας Δήμου Αλίμου (29/10/2013)

TO KEIMENO ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Εξώδικα διαμαρτυρίας στη ΜΑΚΡΟ για το βυζαντινό εκκλησάκι και τα αρχαία

  • 26/10/2015 at 4:34 μμ
    Permalink

    Τα φορτηγα κουβαλανε μερα νυχτα.
    Και τις Κυριακες.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.