Καταργήθηκε και στα χαρτιά το αεροδρόμιο του Ελληνικού
Δε λογίζεται πλέον ως αεροπορική εγκατάσταση το Ελληνικό, κατόπιν σχετικής απόφασης του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στη Διαύγεια.

Η απόφαση έχει τίτλο «Κατάργηση Κρατικού Αερολιμένα Αθηνών στο Ελληνικό ως αεροπορικής εγκατάστασης».Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Με αυτή την απόφαση ουσιαστικά τερματίζονται 68 χρόνια ιστορίας του αεροδρομίου του Ελληνικού. Και αυτό διότι στο Φύλλο της 20ης Σεπτεμβρίου 2013 αναφέρεται ότι καταργείται το Ελληνικό ως αεροπορική εγκατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο του Ελληνικού σταμάτησε να λειτουργεί το 2001. Εγκαταστάσεις του χρησιμοποιήθηκαν το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, σήμερα, 12 χρόνια μετά την παύση λειτουργίας του και 9 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, πολλές εγκαταστάσεις του είναι εγκαταλειμμένες.

Σημειώνεται, πως το σχέδιο της Ελληνικόν ΑΕ για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου – που όμως δεν είναι δεσμευτικό – προβλέπει μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση 3.600.000 τ.μ. καθώς και δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου 2.000 στρεμμάτων.

(attikipress.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.