Παραίτηση Βαρβιτσιώτη από το αξίωμα του Δημοτικού συμβούλου
Γ. Τζούβελης Δημοτικός Σύμβουλος, Κ. Κόκκορης, Δήμαρχος Γλυφάδας, Ν. Λεβετσοβίτης νέος Δημοτικός Σύμβουλος & Γ. Αγγελόπουλος Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.
Σ. Γεωργούλας Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κ. Κόκκορης Δήμαρχος, Μ. Βαρβιτσιώτης Υπουργός Ναυτιλίας και ο Δ. Τσαμπίρας Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Την παραίτηση του από το αξίωμα του Δημοτικού συμβούλου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Γλυφάδας κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Στη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβούλιου της 27ης Ιουνίου 2013 ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της παράταξης του και τόνισε μεταξύ άλλων ότι και από τη νέα θέση του ως Υπουργός θα συνεχίσει να φροντίζει για τη Γλυφάδα και θα είναι αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη βελτίωση της εικόνας του Δήμου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Στη συνέχεια παρέδωσε τα «ηνία» της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα» στο Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Αγγελόπουλο ενώ τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέλαβε ο Νίκος Λεβετσοβίτης.
Ο Δήμαρχος με τη σειρά του, καθώς και οι επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων, ευχήθηκαν στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Καλή Δύναμη και Κάθε επιτυχία στο έργο του.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αννα Σάκκου με τον Υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη

 

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κοινοποίησε σήμερα την σχετική επιστολή προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς μου ανέθεσε τα καθήκοντα του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου. Η εμπιστοσύνη αυτή του Πρωθυπουργού προς το πρόσωπό μου αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή. Ιδιαίτερα, αν αναλογιστούμε ότι έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία, όπου η κυβέρνηση έχει επωμιστεί το εθνικό καθήκον της μετάβασης της χώρας σε μία περίοδο σταθερότητας.

Παράλληλα, όμως, με γεμίζει ευθύνη. Είναι η ευθύνη να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας προς όφελος όλων των Ελλήνων. Είναι, συνάμα, η ευθύνη που μας επιβάλλει να λειτουργήσουμε ως υπηρέτες της νέας γενιάς και των οραμάτων της. Οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Έχουμε χρέος να παραδώσουμε στους νέους ανθρώπους μια καλύτερη Ελλάδα από αυτήν που παραλάβαμε.
Όπως καταλαβαίνετε σε αυτήν την ευθύνη που επωμίζομαι, καλούμαι να ανταποκριθώ πλήρως, απερίσπαστα και αποφασιστικά. Καλούμαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, με όλες μου τις δυνάμεις. Εξάλλου, αυτό απαιτεί και η κρισιμότητα των στιγμών για την πατρίδα.
Κατόπιν αυτού, είναι εύλογο ότι πλέον δε θα έχω τη δυνατότητα να ασκώ παράλληλα και τα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου Γλυφάδας. Γι αυτό και σας δηλώνω την παραίτησή μου.

Κυρία Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Πριν από τρία χρόνια μαζί με μια ομάδα άξιων συνεργατών δημιουργήσαμε την παράταξη «Μαζί για τη Γλυφάδα». Από τότε μέχρι σήμερα ξεκινήσαμε όλοι μαζί έναν αγώνα. Έναν αγώνα να αποκτήσει επιτέλους αυτή η πόλη το ανθρώπινο πρόσωπο, αλλά και την αναπτυξιακή πνοή που της αναλογούν. Έναν αγώνα να διασφαλίσουμε τη χρηστή διαχείριση των χρημάτων των δημοτών, ενάντια στα φαινόμενα σπατάλης που τόσα πολλά έχουν στερήσει και συνεχίζουν να στερούν από αυτήν την πόλη. Έναν αγώνα απέναντι στον καιροσκοπισμό με τον οποίο διαχρονικά διοικήθηκε.

Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι η προσπάθεια αυτή θα γίνει με όρους διαφάνειας, με μόνο γνώμονα το συμφέρον του Δήμου. Επιζητήσαμε πολιτική σύγκλιση μέσω αρχών και όχι με συμφωνητικά συνδιοίκησης. Προτάξαμε την ανάγκη για σύνθεση απόψεων, βασιζόμενοι στον ανοιχτό διάλογο και όχι σε υπόγειες συνδιαλλαγές . Προτιμήσαμε τον έντιμο και καθαρό αγώνα, απέναντι στη λάσπη, στις συκοφαντίες και στις κακόβουλες προκλήσεις. Και αυτήν την προσπάθεια την αγκάλιασαν οι μισοί, σχεδόν , συμπολίτες μας. Σε όλους αυτούς θέλω να εκφράσω για ακόμη μία φορά τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου.
Σεβόμενοι την εντολή των συμπολιτών μας, συνεχίσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο να λειτουργούμε με τις ίδιες αρχές. Πίστευα πάντα ότι η αντιπολίτευση πρέπει να είναι πάνω από όλα δημιουργική και να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη. Γι αυτό και δεν ακολουθήσαμε τη γνωστή συνταγή του «όχι σε όλα».

Δώσαμε στη διοίκηση την απαιτούμενη περίοδο ανοχής. Στηρίξαμε έμπρακτα κάθε ενέργειά της που εξυπηρετούσε το συμφέρον του Δήμου. Αναφέρω ενδεικτικά τις αγορές οικοπέδων για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, ένα έργο πνοής για ολόκληρη την πόλη, αλλά και τις επόμενες γενιές, που εκκρεμούσε εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται, εξάλλου, για ένα έργο που και εκείνη πριν από λίγα χρόνια είχε καταψηφίσει ως αντιπολίτευση. Εμείς, επιλέξαμε να συνταχθούμε με το κοινωνικό και όχι με το μικροπολιτικό όφελος.

Κυρία Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους ,ανεξαιρέτως, για αυτά τα τρία χρόνια που συνυπήρξαμε σε αυτήν την αίθουσα. Να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία, για τις γόνιμες αντιπαραθέσεις, τις διαφωνίες ακόμα και για τις στιγμές έντασης που είχαμε.

Ένα ευχαριστώ απευθύνω και στον τοπικό τύπο, ο οποίος στην αρχή μας αντιμετώπισε με δυσπιστία, στη συνέχεια, όμως αναγνώρισε την προσπάθειά μας και συντάχθηκε μαζί μας. Ευχαριστίες θέλω να απευθύνω, φυσικά, και προς όλους του δημότες. Ακόμα και σε αυτούς που δε με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Μέσα από την απόρριψη , άλλωστε, βελτιώνεσαι ως άνθρωπος και πολιτικός, εντοπίζεις λάθη και παραλείψεις. Εύχομαι από καρδιάς στο Δήμαρχο να επιτύχει στο έργο του για το καλό της πόλης και των δημοτών.

Κυρία Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Θα ήταν παράλειψή μου, κλείνοντας, να μην αναφερθώ ειδικά στους στενούς μου συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες σε αυτό το ταξίδι. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος από σήμερα αναλαμβάνει το ρόλο επικεφαλής της παράταξης. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω από καρδιάς τους δημοτικούς συμβούλους του «Μαζί για τη Γλυφάδα» κ. Γιάννη Τζούβελη, Στέλιο Θεοδωσόπουλο, Μαριάννα Κιρκιλίτση, Σπύρο Δήμου και Δημήτρη Ακρίβο. Ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ εκφράζω, φυσικά, και στο στενό μου συνεργάτη και πρόεδρο της νεολαίας κ. Αιμίλιο Βουγιουκλάκη. Από αύριο τη θέση μου καταλαμβάνει ένα ικανό στέλεχος, ο Νίκος Λεβετσοβίτης.

Προτίθεμαι να κινήσω τις συλλογικές διαδικασίες της παράταξης για τη συγκρότηση ενός νέου ψηφοδελτίου, στις τάξεις της οποίας θα παραμείνω ως απλό μέλος.

Η Γλυφάδα, όπως γνωρίζετε, είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και αγαπώ. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ την πόλη και από τη θέση του Υπουργού. Το ενδιαφέρον και η αγάπη μου για αυτή θα παραμείνουν ανεξίτηλα, όπως και η παρουσία μου στα δημοτικά της δρώμενα.

Με εκτίμηση,
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.