Νανα Καραγιάν: Οι 11 + 1 Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν έπεσαν στην παγίδα




Δελτίο Τύπου αναφορικά με την απόρριψη της πρότασης Δημάρχου για την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων του Δήμου και την παραπλανητική εμπλοκή του θέματος με το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο.

Ο κος. Δήμαρχος σε αγαστή συνεργασία με το κο. Σκουμπούρη αφού εξέδωσαν πανομοιότυπου τύπου ανακοινώσεις, για τα 11 όχι των δημοτικών συμβούλων που αντιτάχθηκαν στην επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου, αποσιωπώντας τεχνηέντως ότι τα όχι ήταν 12 (λευκό ο Πρόεδρος Κυριάκος Κυκίλιας), προσπάθησαν με ευτελή και ξεπερασμένα επικοινωνιακά τεχνάσματα, να ρίξουν λάσπη παραποιώντας πλήρως την αλήθεια.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 17/06 έρχεται στην ημερήσια διάταξη ένα άσχετο θέμα με την υπόθεση 3ου Γυμνασίου – Λυκείου, που αφορούσε ΜΟΝΟ την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων του Δήμου με σκοπό μια ταμειακή άνεση (μαξιλαράκι) και μόνο ΑΥΤΟ!!!!!

Μετά τις αντιδράσεις των περισσοτέρων Δημοτικών Συμβούλων στο συγκεκριμένο θέμα με την αιτιολόγηση ότι κάτι τέτοιο θα υποθήκευε το μέλλον του Δήμου και των επόμενων διοικήσεων και ό,τι ελοχεύει ο κίνδυνος τα χρήματα αυτά (1.300.000€) να χρησιμοποιηθούν για προεκλογικούς και μόνο σκοπούς, μέσα σε μία ατμόσφαιρα έντασης και πανικού, πέφτει στο τραπέζι η πρόταση του κου. Σκουμπούρη “Να δεσμευθούμε ότι το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 251. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!!!!!”

(Το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο με τα σημερινά δεδομένα θα κοστίσει μαζί με την απαλλοτρίωση περίπου 9.000.000€)

Ο Δήμαρχος άδραξε την ευκαιρία σαν μάννα εξ ουρανού και υιοθέτησε την πρόταση Σκουμπούρη απερίσκεπτα και ΑΜΕΣΑ.

Προέτρεψε δε το Δ.Σ. να ακολουθήσει το παράδειγμα του γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, διότι δεν έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται (Οικον. Επιτροπή, αποφάσεις, μελέτες κλπ).
Σημειωτέον ότι ο Δήμαρχος μετά το Δ.Σ. εξέδωσε στομφώδες Δ.Τ. διανθισμένο με φωτογραφίες το οποίο αναρτήθηκε και στο Διαύγεια, πληροφορώντας τους πολίτες ότι “Μετά την επιτόπια αυτοψία της Επιτροπής αναγκαιότητας – καταλληλότητας στο Ο.Τ.251 ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη διεκδίκηση πόρων από την πολιτεία, προκειμένου αρχικά να γίνει πράξη η απαλλοτρίωση και στη συνέχεια, να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η κατασκευή του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου. ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Βάσει των ανωτέρω διαφαίνεται ξεκάθαρα η συμπαιγνία που επιχειρείται από τον κο. Δήμαρχο και τον κο. Σκουμπούρη και ίσως και άλλους, στοχεύοντας σε ευτελή προσωπικά προεκλογικά οφέλη εκμεταλλευόμενοι τον τόσο ευαίσθητο τομέα της έλλειψης σχολικής στέγης που ταλαιπωρεί χρόνια την πόλη μας.

Οι 11 + 1 Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν έπεσαν στην παγίδα.
Τι σχέση μπορεί να έχει το θέμα της επιμήκυνσης δανείου με την απαλλοτρίωση του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου όπως κατέληξε. Γιατί δεν είχε αναφερθεί ξεκάθαρα από την αρχή στην εισήγηση?
Αυτός ο τρόπος διοίκησης δεν πείθει για τις αγαθές του προθέσεις ούτε ένα παιδί προσχολικής ηλικίας.
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΣΤΕΙΕΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΔΕ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.