Kαζάνι που βράζει το κάμπινγκ της Βούλας – καταγγελίες για το ρόλο τοπικών ΜΜΕ




Καζάνι που βράζει είναι εδώ και λίγες μέρες το αυτοδιαχειριζόμενο πρώην κάμπινγκ της Βούλας. Xτες ξεκίνησε το “Αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ για τη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις” που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ και πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι κάποιοι θα προκαλέσουν προβοκάτσια.

Πάντως χτες η κατάσταση ήταν ήρεμη.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες όταν συνελήφθησαν τρεις εθελοντές του κάμπινγκ , που προσπάθησαν να πάρουν νερό από το δημοτικό  δίκτυο για τις ανάγκες του Φεστιβάλ.

Σύμφωνα με τους εθελοντές υπήρχε η σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ.Πανά, ο οποίος έδωσε εντολή στους δημοτικούς υπαλλήλους να βοηθήσουν τους εθελοντές  που βρέθηκαν τελικά στα κρατητήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δελτίο τύπου οι διοργανωτές αναφέρουν το δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ως υποστηρικτή της διοργάνωσης, γεγονός που διέψευσε χτες ο δήμος.

Το μεσημέρι της Πέμπτης,  υπάλληλοι της Ε.Τ.Α.Δ. (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Δημοσίου) παρουσία περιπολικών προσπάθησαν να σφραγίζουν το κάμπινγκ χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι εθελοντές καταγγέλλουν ότι τις ενέργειες συντόνιζε εκδότης τοπικής εφημερίδας και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα προσφύγουν στην ΕΣΗΕΑ.

Σκληρή ανακοίνωση για το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ εξέδωσε και το ΚΚΕ.

“Προκειμένου να μη σηκώσει κεφάλι η εργατική τάξη και η νεολαία, επιδιώκουν να «χαλαρώνει» με τη φούντα και άλλα συναφή”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώην κάμπινγκ της Βούλας το οποίο ήταν για χρόνια ερειπωμένο, άνοιξε πέρυσι με τυμπανοκρουσίες, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εθελοντών του κάμπινγκ για την προσπάθεια σφραγίσματος που έγινε τα ξημερώματα:

Σήμερα, 9 Μάη, στις 3:00 μμ, με αυθαίρετες ενέργειες και με πρόσχημα εισαγγελική εντολή, η αστυνομία συνοδευόμενη από εκπροσώπους της Ε.Τ.Α.Δ. (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Δημοσίου) και συνεργείο σιδεράδων, μας διέταξε υπό την
απειλή σύλληψης, να εκκενώσουμε τον χώρο του πρώην κάμπινγκ Βούλας.
Υπό το άγρυπνο βλέμμα και την φωτογραφική κάλυψη του εκδότη της εφημερίδας”Vima on line” κυρίου Κονταρίνη, το συνεργείο επιχείρησε να σφραγίσει το χώρο, αποκλείοντας με μόνιμο τρόπο κάθε δυνατή πρόσβαση στην ακτή.
Με τη δυναμική παρουσία τους, μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Εθελοντών Κάμπινγκ Βούλας και πλήθος αλληλέγγυων πολιτών, βουλευτών και συλλογικοτήτων, υπερασπιστήκαμε το χώρο και κρατήσαμε ελεύθερη την πρόσβαση στην παραλία.
Με την αποφασιστική αντίστασή μας οι φορείς και οι πολίτες, αποδείξαμε πως όταν διεκδικούμε τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματά μας, μπορούμε ενωμένοι να πετυχαίνουμε νίκες.
Επειδή ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας τώρα ξεκινά, καλούμε όλους τους πολίτες που είναι οι πραγματικοί και αυτοδίκαιοι ιδιοκτήτες της, να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στις δραστηριότητες που γίνονται στο χώρο του πρώην κάμπινγκ Βούλας, δίνοντάς του ζωή και προστετεύοντάς τον από τους επίδοξους κερδοσκόπους καταπατητές του.
Η Ανοιχτή Συνέλευση στο πρώην κάμπινγκ Βούλας εκτάκτως θα πραγματοποιείται μέχρι και την Κυριακή 12 Μάη, καθημερινά στις 5:00 μμ.
(Το κείμενο συντάχθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες, στη διάρκεια της ολονύκτιας
περιφρούρηγσης του πρώην κάμπινγκ Βούλας από πολίτες και μέλη της Ανοιχτής
Συνέλευσης.)
www.voulacamp.blogspot.com

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.