Βούλα – το δημαρχείο και η καφετέρια (VIDEO)





Παρέα με μέλη της εναλλακτικής δράσης, γνωρίζουμε της παραλίες της Βούλας. Ξεναγός μας ο ιστορικός και περιβαλλοντολόγος Μάκης Σταύρου.
“Βρισκόμαστε σε μια ελεύθερη ακτή της Βούλας όπου ο κόσμος μπορεί να κολυμπάει ελεύθερα. Το κτίσμα που βλέπετε ξεκίνησε να γίνει νυχτερινό κέντρο παράνομο, που με αγώνες όμως το αποτρέψαμε.


Από κει, το Δημαρχείο που είχε χτιστεί επί χούντας, κι αυτό παράνομο. Αρχικά ήταν μια μεγάλη καφετέρια στη συνέχεια το πήρε ο Δήμος κι έκανε στον 1ο όροφο το Δημαρχείο και στο ισόγειο κατά καιρούς λειτουργούσαν διάφορα νυχτερινά κέντρα.


Υπήρχαν φορές που το Δημοτικό Συμβούλιο σταματούσε να συνεδριάζει λόγω φασαρίας από το νυχτερινό κέντρο. Σήμερα λειτουργεί η καφετέρια Vive Mar χωρίς δυνατή μουσική. Εμείς είχαμε ζητήσει να γίνει πολιτιστικό κέντρο για τη νεολαία να γίνονται θεατρικές ομάδες καθώς και άλλα πολιτιστικά δρώμενα, δυστυχώς ο δήμος έκρινε ότι πρέπει να εισπράττει χρήματα…

Θεωρούμε ότι και η καφετέρια είναι παράνομη κι ότι πρέπει να αποδοθεί όλος ο χώρος για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο δήμος ισχυρίζεται ότι έχει έσοδα από τη λειτουργία της καφετέριας. Θεωρούμε ότι στο όνομα του χρήματος δεν μπορούν να ισοπεδώνονται τα πάντα”.

ΒΙΝΤΕΟ:Μάνθος Ζαμπίτογλου
http://www.youtube.com/watch?v=OyrlP1vm1lY

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.