Ολοκληρώθηκε η διαδικασία οριοθέτησης του ρέματος Κόρμπι Βάρης




Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης ο καθορισμός των οριογραμμών του ρέματος Κόρμπι Βάρης, σύμφωνα με την πρόταση που περιλαμβάνεται σχετική μελέτη της Περιφέρειας Αττικής.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας οριοθέτησης, ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, με καθοριστική σημασία για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Το έργο αφορά τη διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι, από τη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου μέχρι και την εκβολή του και εντάσσεται στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής.
Όπως τόνισε σχετικά ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς «Η διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της. Παρά το ότι η Περιφέρεια είναι αρμόδια για την υλοποίηση του έργου, στόχος μας είναι να διερευνήσουμε όλους τους διαθέσιμους τρόπους χρηματοδότησης, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι πόροι και να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.
Η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και προς αυτή την κατεύθυνση προγραμματίζουμε, διεκδικούμε και υλοποιούμε μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν, μέχρι να απαλλαγεί κάθε γειτονιά και κάθε κάτοικος του Δήμου μας από τον εφιάλτη των πλημμυρών.»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.