ΕΝΑΚ Ηλιούπολης – «η γνώση με κάνει να μιλώ, η σοφία όμως με κάνει να ακούω»
Μια παροιμία λέει: «η γνώση με κάνει να μιλώ, η σοφία όμως με κάνει να ακούω». Ας δούμε όμως τώρα ποιος έχει γνώση και σοφία.
Ο κος Δήμαρχος με μια πολυσέλιδη ανακοίνωση του προσπάθησε να απαντήσει στις θέσεις και τα ερωτήματα, που τον τελευταίο καιρό το ΕΝΑΚ, μέσω των εκπροσώπων του, τα ανέπτυξαν είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Ο κος Δήμαρχος σκόπιμα, γιατί δεν είχε τι να απαντήσει, ελλείψει επιχειρημάτων, έμπλεξε τον έλεγχο των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, που έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε σαν Δημοτική Παράταξη, με την αντιπολίτευση. Προσπαθώντας να ψαρέψει στα θολά νερά της πορείας του, κατηγόρησε το ΕΝΑΚ για στείρα αντιπολίτευση.
Περίεργη λογική που αγγίζει τα όρια φασίζουσας πρακτικής ή καλύτερα σταλινικής που έχει διδαχθεί καλά ο κος Δήμαρχος.

– Μας κατηγόρησε για διχαστική πρακτική, αλλά πάνω σε ποιο πράγμα; μήπως ξεχάσατε να το αναφέρετε ή δεν έχετε κανένα στοιχείο;

– Αντιπολίτευση είναι κε Δήμαρχε, το ερώτημα γιατί δεν εφαρμόζεις τον προϋπολογισμό που εσύ και η παράταξη σου ψηφίσατε;

– Αντιπολίτευση είναι κε Δήμαρχε που ζητάμε να μας πληροφορήσεις γιατί δεν εφαρμόζεις τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;

– Αντιπολίτευση είναι κε Δήμαρχε που ζητάμε να πληροφορηθούμε πως είναι δυνατόν οι «εθελοντικές προσφορές» των αιρετών να εμφανίζονται στον κωδικό λογαριασμό 14110002 του Δήμου και ταυτόχρονα να ισχυρίζεστε ότι πληρώνονται τα ενοίκια του κοινωνικού παντοπωλείου κανονικά, χωρίς να χρεώνονται σε κανένα κωδικό του Δήμου; Πως γίνεται αυτό; Πετάνε οι εθελοντικές εισφορές για να πληρώσουν το ενοίκιο;

Ας πάμε τώρα και στις αλήθειες.

1. Κε Δήμαρχε, αν δεν είναι υποχρέωση των οικονομικών υπηρεσιών να ζητήσουν να εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός, τίνος είναι; του περιπτερά της γειτονιάς; Εσείς δεν εντάξατε στον κωδικό 14110002 έσοδα 20.000 ευρώ;

2. Κε Δήμαρχε, εσείς δεν εξαγγείλατε προεκλογικά την εισφορά του 20% επί των αποδοχών των αιρετών την οποία μάλιστα και την ψηφίσατε (τρίτο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 9 Φεβρουαρίου 2011, έβδομο θέμα ήταν η ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο); Τώρα αν το μετανιώσατε δηλώστε το ευθαρσώς, για να το γνωρίσουν και οι δημότες και όχι με τερτίπια και παλιμπαιδισμούς προσπαθείτε να καλύψετε την μη υλοποίηση του.

3. Κε Δήμαρχε, μας κατηγορήσατε για ψεύτες.

Εμείς επί λέξει γράψαμε «για το 2012 μέχρι τις 4/12/2012 είχαν κατατεθεί από τους υπόχρεους, μόνο 5.000 ευρώ από τα 20.000 που είχανε προϋπολογιστεί».

Κε Δήμαρχε εσείς απαντήσατε «η καταβολή των σχετικών ποσών από τους ίδιους τους αιρετούς στο Ταμείο του Δήμου, ανέρχεται για το 2012 στα 11.900 ευρώ, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Δήμου και όχι στα 5.000 ευρώ, όπως ψευδώς διατείνεται το ΕΝΑΚ.»

Και επειδή επικαλούμαστε επίσημα στοιχεία του Δήμου, την καρτέλα του σχετικού κωδικού 14110002 που πήραμε από τον κο Νικηφόρο, θα πρέπει να διευκρινήσετε τα παρακάτω:

-ή δεν ξέρετε να διαβάζετε ή είστε κοινός συκοφάντης

– ή υπάρχουν διπλές καρτέλες στα λογιστικά του Δήμου;

-Επιλέξτε εσείς ποιο από τα παραπάνω ισχύει. ΕΜΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΨΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Κε Δήμαρχε, αν αισθάνεστε δικαιολογημένα υπερήφανος για τις πρωτοβουλίες σας, δικαίωμα σας. Μην ξεχνάτε όμως όταν απαντάτε σε συγκεκριμένα ερωτήματα να απαντάτε σ’ αυτά ή αλλιώς για την ταμπακέρα, όπως έλεγαν παλιά. Δυστυχώς την ξεχάσατε, μέσα στην σύγχυση και στην ταραχή σας.

Υστερόγραφα:

1. Αν ισχύει αυτό που λέει ο κος Δήμαρχος, τότε η παρέμβαση μας προσέφερε και ένα επιπλέον ωφέλημα. Από τις 1/1/2012 μέχρι 4/12/2012, δηλαδή σε 339 ημέρες οι «εθελοντικές προσφορές» των αιρετών ήταν 5.000 ευρώ, ενώ από 5/12/12 μέχρι 19/12/12 δηλαδή σε 15 ημέρες οι «εθελοντικές προσφορές» των αιρετών ήταν 6.900 ευρώ. Μπράβο ταχύτητα!

2. Κε Δήμαρχε αν εμείς είμαστε «ψεύτες» τότε «ψεύτης» είναι και ο κος Νικηφόρος Γιάννης, αφού αυτός μας έδωσε τη σχετική καρτέλα. Το ερώτημα: πως συνεργάζεστε με ένα ψεύτη Αντιδήμαρχο; Εκτός και έχετε δύο μέτρα και σταθμά. Για το ίδιο θέμα ο ένας είναι ψεύτης, γιατί έτσι με συμφέρει, ενώ ο άλλος δεν είναι ψεύτης, γιατί πάλι έτσι με συμφέρει.

3. Τέλος ερωτάτε ο κος Νικηφόρος Γιάννης αν υιοθετεί τα γραφόμενα του κου Δήμαρχου ότι είμαστε ψεύτες.

 

Για το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.