Εορταστικό χοιρινό φιλέτο με κάστανο και μήλο




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Με τη συνταγή αυτή έπεισα τη γυναίκα μου να με παντρευτεί! Χαχα! Κερδίζεις πάντα…»
Γρηγόρης Στεφανάκος, Σπάρτη ΛακωνίαςΥΛΙΚΑ
– Μισό κιλό φιλέτα χοιρινού
– 300 γρ. κάστανα (καθαρισμένα ή όχι)
– 1 ξινόμηλο
– 1 κουτ. σούπας βούτυρο
– 1κουταλάκι καστανή ζάχαρη
– Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
– 1 σκ. ψιλ. σκόρδο
– 1 κανέλα (ξυλάκι)
–  Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, πάπρικα
– 30 ml. κονιάκ
– 240 ml. κόκκινο κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε το φιλέτο χοιρινού σε φέτες, χοντρές όσο θέλουμε, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το πολύ λίπος (αυτό που φαίνεται). Σε λεκανίτσα, αναμειγνύουμε αλεύρι, ψιλοκομμένο σκόρδο και πιπέρι και «περνάμε» από καλό αλεύρωμα το χοιρινό.

2. Καθαρίζουμε τα κάστανα χαράζοντας τα αρχικά και μετά ζεματίζοντας τα ελαφρά (ξεφλουδίζουν εύκολα). Παράλληλα, κόβουμε το μήλο σε φέτες στις οποίες ρίχνουμε τη ζάχαρη, πασπαλίζοντας τες.

3. Σοτάρουμε σε τηγάνι το βούτυρο με τα ζαχαρωμένα μήλα, σε δυνατή φωτιά, ώσπου να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Στο τέλος, σβήνουμε με το κονιάκ και τα αποσύρουμε από το μάτι. Σε άλλο τηγάνι, τύπου γουοκ, σοτάρουμε το χοιρινό σε ελαιόλαδο ώσπου να ροδίσει. Έπειτα, προσθέτουμε τη κανέλα, το μπαχάρι (καμιά 10αριά κόκκους), τα καθαρισμένα κάστανα (ολόκληρα ή μισά) και τέλος το κρασί. Μαγειρεύουμε σε χαμηλωμένη φωτιά ώσπου να πήξει η σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται. Τέλος, αφού αποσύρουμε από το μάτι προσθέτουμε τα σοταρισμένα μήλα και αναμειγνύουμε ελαφρά.

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Μερίδες: 2

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.