ΟΝΝΕΔ Αλίμου – « Αλλάζουμε τη γειτονιά μας» (photos)




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11/11/2012, η δράση « Αλλάζουμε τη γειτονιά μας» στο πάρκο-παιδική χαρά επί των οδών Θουκυδίδου και Παλαμηδίου, στην αγορά του Καλαμακίου, στον Άλιμο. Η δράση έγινε σε συνέχεια μιας προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο πανελλαδικά η ΟΝΝΕΔ , και έχει πραγματοποιηθεί, μέχρι στιγμής, στον Βύρωνα, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στους Αμπελοκήπους, στη Χαλκίδα, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και στο Κιλκίς.
Στο πάρκο, με την πολύτιμη βοήθεια της ομάδας εθελοντών (τομέας εθελοντών ΟΝΝΕΔ), οννεδιτών του Αλίμου, του υποψήφιου δημάρχου κ. Τσαμπαρλή και την παρουσία κατοίκων της περιοχής καταφέραμε:
• Να καθαρίσουμε τους χώρους του πάρκου και να απομακρύνουμε τα απορρίμματα ,δημιουργώντας ξανά ένα υγιές και φιλικό περιβάλλον.
• Να φροντίσουμε και να επιδιορθώσουμε τα παγκάκια
• Να βάψουμε και να ανακατασκευάσουμε τον εξοπλισμό της τοπικής «παιδικής χαράς» εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές περιβάλλον αναψυχής.
• Να συντηρήσουμε το πράσινο της περιοχής
Στο επόμενο διάστημα η ΟΝΝΕΔ ΑΛΙΜΟΥ ετοιμάζεται με υπευθυνότητα να συντάξει έκθεση με τα πορίσματα από την δράση στην παιδική χαρά, προς τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου εστιάζοντας σε παραλείψεις και λάθη που διαπιστώθηκαν και συμβάλλοντας κατ’άυτό τον τρόπο ακόμη περισσότερο στην αποκατάσταση του χώρου.
Η δράση δεν σταμάτησε την Κυριακή αλλά θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία του Δήμου μας εθελοντικά και αθόρυβα με μόνο στόχο την ανάπτυξη κουλτούρας προσφοράς, εθελοντισμού κι αλληλεγγύης αλλάζοντας όχι μόνο τη γειτονιά μας αλλά και τη νοοτροπία μας.
Ευχαριστούμε τον τομέα εθελοντών της ΟΝΝΕΔ και όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της δράσης.
ΟΝΝΕΔ ΑΛΙΜΟΥ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.