Καρυδάτο κέικ (μαμάς)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Η συνταγή είναι για γλυκό καρυδάτο όπως μου την έμαθε η μαμά μου! Δοκιμάστε την»
Μαρία Λαγγούση, Αθήνα

ΥΛΙΚΑ
– 6 αβγά
– 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
– 1 ποτήρι νερού τριμ. φρυγανιά
– 2 ποτήρια νερού κοπανισμένα καρύδια
– 2 κουταλάκια μαγειρική σόδα
– 1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
– 1 κουτ. σούπας κανέλα
– ½ κουτ. σούπας γαρύφαλλο
Για το σιρόπι
– 2½ ποτήρια νερού ζάχαρη
– 2½ ποτήρια νερό
– Λίγο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε με κουζινικό σύρμα τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Έπειτα, διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ με τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας τα και χτυπώντας τα πολύ καλά.

2. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35΄ περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς. Αφού το γλυκό έχει ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει βράζοντας, σε χαμηλή φωτιά και σε κατσαρόλα, τη ζάχαρη, το νερό και λίγο λεμόνι. Μπορείτε να γαρνίρετε το καρυδάτο με κομμάτια καρυδιών ή φιστικιών.

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά
Μερίδες: 12-14 κομμάτια

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!

Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.