Ζωή χωρίς ουσίες, Ζωή με ουσία!
Κέντρο πρόληψης ΗΛΙΟΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ‘’ΗΛΙΟΣ’’ των δήμων ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ και ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ>

Το ταξίδι μας στο χώρο της πρόληψης συμπληρώνει αισίως 7 χρόνια πορείας.
Αφετηρία μας ο άνθρωπος, η οικογένεια, το σχολείο, η κοινότητα και προορισμός μας η διάδοση του μηνύματος «Ζωή χωρίς ουσίες, Ζωή με ουσία».
«Ζωή με ουσία» για μας σημαίνει επικοινωνώ, μοιράζομαι, δημιουργώ, ονειρεύομαι, αναλαμβάνω την προσωπική μου ευθύνη και επιλέγω να ζω χωρίς εξαρτήσεις.
Στην 7χρονη πορεία μας, πολίτες και φορείς της κοινότητας συνεργάστηκαν μαζί μας, μας εμπιστεύτηκαν, μοιράστηκαν τις δυσκολίες και τα όνειρά τους και συνδημιουργήσαμε ένα ζωντανό και υποστηρικτικό ανθρώπινο δίκτυο.
Το ταξίδι μας συνεχίζεται με πίστη και αισιοδοξία και σας προσκαλούμε όλους να συνταξιδέψουμε.
Για την σχολική χρονιά 2012 – 2013 θα πραγματοποιήσουμε τις ακόλουθες δράσεις:

Βιωματικά σεμινάρια γονέων με τίτλο: «Επικοινωνία στην οικογένεια. Μεγαλώνοντας παιδιά σε έναν κόσμο που αλλάζει» με στόχο την στήριξη του γονέα στον δύσκολο και απαιτητικό ρόλο του. Κάθε σεμινάριο ολοκληρώνεται σε 12 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Βιωματικά σεμινάρια εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης σε θεματικές που σχετίζονται ευρύτερα με τον παιδαγωγικό τους ρόλο όπως: «Εκπαίδευση στη δυναμική της ομάδας – τάξης», «Πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας», «Πρόληψη των εξαρτήσεων και προαγωγή της υγείας» κ.λπ. και ομάδες υποστήριξης – εποπτείας εκπαιδευτικών σε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη σχολική τους καθημερινότητα.

  • Ομάδες παιδιών, εφήβων και νέων με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.
  • Βραχείες παρεμβάσεις σε μαθητές σε συνεργασία με τα σχολεία με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στην προσωπική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική υγεία των μαθητών.
  • Ομιλίες σε συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων, ανοικτές εκδηλώσεις και ημερίδες.
  • Συμβουλευτική σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού και στις οικογένειές τους, καθώς και σε άτομα με ποικίλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Τηλέφωνα: 210 9336031, 210 9336793 (φαξ)
Διεύθυνση: Αδριανουπόλεως 18, Νέα Σμύρνη
Email: [email protected]
Ιστοσελίδα: www.kpilios.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.