“Μεταξεταστέο” έμεινε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου των 3Β




ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ (vimaonline.gr)
Δύσκολο προμηνύεται το επόμενο διάστημα για το δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρο Πανά.  Όλες οι αντιθέσεις και η μη παραταξιακή συνοχή, που εδώ και καιρό είχαμε επισημάνει ότι υπάρχουν  όχι απλώς υποβόσκουσες αλλά διακριτές δια γυμνού οφθαλμού, έκαναν την εμφάνισή τους με όλη τους τη “μεγαλοπρέπεια” στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου ήρθε προς ψήφιση το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013.

Με ψήφους 12 υπέρ και 14 κατά, απόντων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, το Τεχνικό Πρόγραμμα επεστράφη χαρακτηριζόμενο ως απαράδεκτο,  για… περαιτέρω επεξεργασία.
Εδώ, θα πρέπει να επισημάνουμε, για να τεκμηριώσουμε και τον πρόλογό μας, ότι από τα 14 όχι, τα 6(!) ήταν της παράταξης που σήμερα διοικεί το Δήμο!

Ως το πλέον ανεπαρκές το χαρακτήρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος,επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για έξυπνα έργα που θα δώσουν ανάσα και προοπτική ανάπτυξης στο δήμο.

“Ξεχάσατε το όραμα και τις υποσχέσεις που δώσατε στον κόσμο” είπε ο πρ. δήμαρχος Βάρης Παναγιώτης Καπετανέας, “δεν υπάρχουν μελέτες και σας ενδιαφέρουν τα έργα βιτρίνας” κατέληξε.

Ως ανακόλουθο το χαρακτήρισε ο Γιάννης Σκουμπούρης, ο οποίος μάλιστα προσέτρεξε και στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης για να καταδείξει την αντίθεση και ανακολουθία προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών έργων.

Τα πυρά συνεχίστηκαν από τον αρχηγό της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Κώστα Πασακυριάκο, ο οποίος είπε πως ο ίδιος ο Δήμαρχος θα έπρεπε να το αποσύρει, ενώ ο Ν. Ζυγούρης υπερθεμάτισε χαρακτηρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ήρθε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013, προσβλητικό. “Υπάρχουν” είπε ο κ. Ζυγούρης, “άνθρωποι που διαθέτουν γνώσεις για να βοηθήσουν αλλά δυστυχώς αυτό δεν το έλαβε κανείς υπόψιν”.

Αν τα παραπάνω σχόλια και τις τοποθετήσεις θα μπορούσε ο αναγνώστης να τα χαρακτηρίσει αναμενόμενα, αφού προέρχονται από την αντιπολίτευση, δεν θα μπορούσε να πει το ίδιο και για τις τοποθετήσεις μερίδας της συμπολίτευσης.

Τσιριγώτη, Δαβάκης, Αργυροπούλου, Νιτερόπουλος, Καμμένου, πέρα από τις οποιεδήποτε άλλες ενστάσεις είχαν σχετικά με το περιεχόμενο, είχαν μία κοινή και βασική. Ότι κανένας δεν τους ρώτησε. 

Όλοι επεσήμαναν και καυτηρίασαν την έλλειψη συλλογικότητας με χαρακτηριστικό το σχόλιο τουΓιάννη Νιτερόπουλου: “Μας το φέρατε εδώ να το ψηφίσουμε χωρίς να μας ρωτήσετε τίποτα. Τι είμαστε; Πρόβατα;”. 

Τελειώνοντας, άγνωστο είναι πότε θα επανέλθει προς ψήφιση το Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως επίσης άγνωστο είναι αν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις και αν θα ληφθούν υπόψιν οι επισημάνσεις, έτσι όπως αυτές διατυπώθηκαν από αντιπολίτευση και συμπολίτευση.

Εκείνο πάντως που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από την πλευρά της Διοίκησης είναι πως, η σύνθεση απόψεων δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν. 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.