Λαζάνια με λαχανικά




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Είμαι πραγματικά υπερήφανη για αυτή τη συνταγή που δεν λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι μου»
Ντέπυ Νόβακ, Ν. Ηράκλειο Αττικής

ΥΛΙΚΑ
– φύλλα λαζάνια
– 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– 200 γραμ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
– 1 καρότο τριμμένο
– 1 τριμμένο κρεμμύδι
– ψιλοκομμένες πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων
– 3 ψιλοκομμένα πράσα
– 1 κύβος ζωμού λαχανικών
– αλάτι και πιπέρι
– 1½ κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
– 300 γραμ. βρασμένο σπανάκι και ψιλοκομμένο
– 2 φλιτζάνια έτοιμη μπεσαμέλ
– τριμμένο τυρί για μακαρόνια
–  1½ φλιτζάνι γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε το σκόρδο, το καρότο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα πράσα τον κύβο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Όταν τελειώσει το βράσιμο κρατάμε αρκετό από το ζουμί της σάλτσας σε ξεχωριστώ μπολ.

2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τυρί τριμμένο, το σπανάκι και την μισή μπεσαμέλ. Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ, ρίχνουμε λίγη από την κόκκινη σάλτσα που έχουμε φυλάξει στο μπολ, βάζουμε μία στρώση λαζάνια και από πάνω την μισή σάλτσα με τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί. Τοποθετούμε άλλη μία στρώση λαζάνια και από πάνω όλο το μείγμα με το σπανάκι και την κρέμα. Βάζουμε άλλη μία στρώση λαζάνια και από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα λαχανικών. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί. Στη συνέχεια, τοποθετούμε την τελευταία στρώση λαζάνια. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη σάλτσα με το γάλα και περιχύνουμε τα λαζάνια. Προσθέτουμε νερό όσο να καλυφθούν τα λαζάνια. Πασπαλίζουμε με τυρί. Στρώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τυρί.

3. Σκεπάζουμε το πυρέξ με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45΄ λεπτά περίπου. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει από πάνω. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά σερβίρουμε.

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Μερίδες: 8

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.