Γεμιστές μελιτζάνες




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Από τις πιο νόστιμες και ξεχωριστές συνταγές της καλοκαιρινής κουζίνας μου»
Ελένη Παπαδημητρίου, Αθήνα

ΥΛΙΚΑ
– 8 μελιτζάνες (όχι πολύ μεγάλες)
– 4 αβγά
– 4 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
– 300 γραμ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
– 1½ του φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
– 1½ του φλιτζ. γάλα
– αλάτι, μαϊντανό, πιπέρι και λάδι
– 2 φλιτζ. τριμμένο τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος, στη μέση, αφού πριν τις έχουμε πλύνει και αφαιρέσει το κοτσάνι και τα φύλλα. Τις χαράζουμε ελαφρά στην εσωτερική τους επιφάνεια, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για 60 λεπτά. Στη συνέχεια, τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε, τις αλείφουμε με λάδι, και τις ψήνουμε για 45 λεπτά, σε μέτριο φούρνο, ώσπου να μαλακώσουν αρκετά. Τέλος, πιέζουμε με κουτάλα τις εσωτερικές τους επιφάνειες ώστε να χωρέσει μετά το μείγμα που θα ετοιμάσουμε.

2. Σε τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με ελαιόλαδο ώσπου αποβάλλουν τα υγρά τους, ενώ προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτάροντας τα για άλλα πέντε λεπτά. Αμέσως μετά, στο μείγμα που έχουμε βγάλει από τη φωτιά βάζουμε λίγο αλάτι, τη φρυγανιά, τα αβγά αφού τα έχουμε χτυπήσει, 1½ του φλιτζανιού τυρί (της αρεσκείας μας), το ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3. Γεμίζουμε με το μείγμα εσωτερικά κάθε μελιτζάνα και στο τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί τις επιφάνειες τους. Ψήνουμε σε ταψί και σε μέτριο φούρνο τις γεμιστές μελιτζάνες για 40 λεπτά.

Χρόνος εκτέλεσης: 75 λεπτά
Μερίδες: 8

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Κυρ 02 Σεπ 2012 | 13:17 | Share

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.