Η κρίση απογείωσε την πορνεία




Η κρίση απογείωσε την πορνεία

Δραματική αύξηση της πορνείας παρατηρήθηκε τη διετία της κρίσης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ΕΚΚΕ σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη και το τμήμα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα στοιχεία της έρευνας φτάνουν μέχρι τις αρχές του 2012 και τα αποτελέσματά της δείχνουν άνοδο της πορνείας κατά 1.500%.

Αιτία η οικονομική κρίση, που οδηγεί κυρίως τις νεότερες γυναίκες να καταφύγουν στο αρχαιότερο των επαγγελμάτων με στόχο την επιβίωσή τους. Το ίδιο ισχύει και για τους νέους άνδρες. Οι βασικότερες αιτίες που οδηγούν στην εκπόρνευση είναι η ανεργία, η φτώχεια, η χρήση ναρκωτικών ουσιών και η περιθωριοποίηση.

Η πορνεία στην Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτη, ειδικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά. Η ολυμπιακή πορνεία «άνοιξε» με τις ευλογίες της Πολιτείας ένα σωρό παράνομα πορνεία στις περιοχές του κέντρου, τα οποία φυσικά δεν υπάγονται σε κανέναν ιατρικό έλεγχο και ελέω κρίσης συνεχώς αυξάνονται, παρέα με το κλασικό «πεζοδρόμιο». Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι σχεδόν μηδενική, η αύξηση του AIDS, από την άλλη, ραγδαία. Σύμφωνα με την ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 τα κρούσματα του AIDS στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 50%-60%.

Η μοναδική κίνηση της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πορνείας και των προβλημάτων που αυτή συνεπάγεται ήταν η σύλληψη των φερόμενων ως οροθετικών ιερόδουλων. Το μόνο που βγήκε από την υπόθεση ήταν ένας άνευ προηγουμένου κοινωνικός κανιβαλισμός και η κατάσταση παραμένει ως έχει…
Πηγή avgi.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.