Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων στον αγώνα για το Ελληνικό
H αντιπροσωπεία του ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων εξέδωσε νέο ψήφισμα με το οποίο συστρατεύεται στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού και στην εντατική οικιστική ανάπτυξή του. Το ψήφισμα του πανελλήνιου φορέα των αρχιτεκτόνων έχει ως εξής:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
της Αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές του περασμένου Μαϊου ψηφίστηκε ο νόμος 4062/2012 με τον οποίο καθορίζονται απαράδεκτες χρήσεις γης και όροι δόμησης στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και στην παραλία του Αγ. Κοσμά. Παράλληλα, το σύνολο της έκτασης παραχωρήθηκε στο λεγόμενο «Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου» (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο προωθεί την άμεση εκποίησή του σε ιδιώτες.
Απέναντι στα σχέδια αυτά, η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» και δεκάδες κοινωνικοί φορείς υποστηρίζουν ότι «δεν είναι δυνατόν να επιδιώκουμε την ανάπτυξη της χώρας ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία και την δημόσια γη, υποβαθμίζοντας το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, αδιαφορώντας για την ιστορία αυτής της χώρας και αυτού του λαού».
Επισημαίνεται ότι, πολίτες που συμμετέχουν σε διάφορους κοινωνικούς φορείς, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της παραχώρησης της συνολικής έκτασης του πρώην συνολικής έκτασης του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγ. Κοσμά στο ΤΑΙΠΕΔ.
Η Αντιπροσωπεία του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, ενώνοντας την φωνή της με την «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» και τους κοινωνικούς φορείς, θα αγωνιστεί ενάντια στην εκποίηση του Ελληνικού για ένα άλλο μοντέλο «αξιοποίησης», με γνώμονα την κάλυψη πραγματικών κοινωνικών αναγκών και όχι των συμφερόντων κάποιων επενδυτών – κερδοσκόπων.

7 Ιουλίου 2012
Η αντιπροσωπεία του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X