Σήμερα η κηδεία του πρώτου δημάρχου Βουλιαγμένης, Πατρίκιου Καραγεώργου




Σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου, ώρα 11 π.μ. πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία του Πατρίκιου Καραγέωργου, πρώτου δημάρχου της Βουλιαγμένης, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Κοιμητήριο της Βουλιαγμένης.

Ο Πατρίκιος Καραγεώργος είχε 7 αδέλφια και ήταν γιος του Ηρακλή Καραγεώργου, ενός εκ των πρώτων κατοίκων της Βουλιαγμένης.

Στο πλαίσιο της ενασχόλησής του με τα κοινά, διατέλεσε ως κοινοτικός σύμβουλος και υπήρξε αντίπαλος του πρώην Κοινοτάρχη Πάνου Αδαμόπουλου. Πολιτικά άνηκε το χώρο του Κέντρου και διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Γεώργιο Παπανδρέου. Το 1967, απολύθηκε από τη στρατιωτική χούντα μαζί με άλλα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, ως αντιφρονούντας.

Με την έλευση της δημοκρατίας, ο Πατρίκιος Καραγεώργος ηγήθηκε της Βουλιαγμένης, όντας ο πρώτος εκλεγμένος Κοινοτάρχης μετά την Μεταπολίτευση (1975). Η θητεία του σημαδεύτηκε από τρεις θητείες (1975-1978-1986) και την αναγνώριση της Βουλιαγμένης ως Δήμου, έστω και αν ηττήθηκε στις εκλογές του 1986 από τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα.



Η διοίκηση του Πατρίκιου Καραγεώργου συνέδεσε το όνομά του με την ραγδαία ανάπτυξη της πόλης. Υδρευση, αποχέτευση, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, χώροι στάθμευσης, η πλατεία 24ης Ιουλίου (Δημαρχείο), το μνημείο Ειρήνης και το Αθλητικό Κέντρο (γήπεδο Δόξας) αποτελούν μερικά μόνο από τα έργα που υλοποίησε, θέτοντας τα θεμέλια για την σύγχρονη Βουλιαγμένη.

Ο Πατρίκιος Καραγεώργος  έζησε τη μεταμόρφωση της Βουλιαγμένης από μια απόμακρη εξοχή σε κοσμοπολίτικο προάστιο και αφιέρωσε την ζωή του στην πρόοδο της αγαπημένης του πόλης.

Πηγή: ilovevouliagmeni.gr – Πηγή φωτογραφιών: visitvarivoulavouliagmeni.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.