Μαγικό ταξίδι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας για δεκάδες μαθητές νηπιαγωγείου




Στη Γλυφάδα τη Δευτέρα 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, μαθητές νηπιαγωγείου άνοιξαν τα φτερά της φαντασίας τους και έκαναν ένα ονειρεμένο ταξίδι στις θάλασσες του κόσμου μέσα από 2.000 τίτλους παιδικών βιβλίων που περιλαμβάνονται στον «στόλο» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης!

Οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ξενάγησαν 40 μικρούς μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους στο χώρο και συζήτησαν μαζί τους για τους τρόπους συμπεριφοράς στη βιβλιοθήκη, αλλά και για το πώς δημιουργούνται τα βιβλία, ποιοι είναι οι συντελεστές τους και πώς τοποθετούνται στα ράφια της βιβλιοθήκης.

Στη συνέχεια, η συγγραφέας και συντονίστρια της Παιδικής Λέσχης Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης, Ζωή Φράγκου, μίλησε στα παιδιά για την αξία της Φιλαναγνωσίας, συζήτησε μαζί τους, τους διάβασε αποσπάσματα από τα βιβλία της και τα παιδιά χαρούμενα δημιούργησαν ζωγραφιές και τους τις χάρισαν.

Η επίσκεψη έκλεισε με όλα τα παιδιά να παίρνουν δώρο σελιδοδείκτες και το βιβλίο της Ζωής Φράγκου «Ο γύρος του κόσμου με ένα ζευγάρι παπούτσια», δίνοντάς τους την υπόσχεση πως κάθε μέρα θα διαβάζουν λίγες έστω σελίδες από ένα βιβλίο!



Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε πριν από 58 χρόνια, το 1966, από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα.

Κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα γίνεται χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Επιλέγει ένα θέμα και καλεί έναν γνωστό συγγραφέα να γράψει ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά του κόσμου και έναν γνωστό εικονογράφο να φιλοτεχνήσει μια αφίσα, η οποία διανέμεται σε όλες τις χώρες, με σκοπό να τονίσει την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνει τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας στα παιδιά και τους νέους.

Το 2024 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Ιαπωνίας. Το μήνυμα: «Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας» γράφτηκε από τη συγγραφέα Έικο Καντόνο (γ. 1935), η οποία έχει γράψει πολλά βιβλία που έχουν μεταφραστεί σε 10 γλώσσες και το 2018 τιμήθηκε από την ΙΒΒΥ με το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.