Η Γλυφάδα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης




O Δήμος Γλυφάδας, υποδέχτηκε την Άνοιξη, στο Δρόμο των Ποιητών, με ποιήματα, τραγούδια, πλατιά χαμόγελα και θετική διάθεση, σε μια υπέροχη εκδήλωση με πρωταγωνιστές τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου της πόλης, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου.

Οι υπάλληλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας είχαν φροντίσει ώστε η ημέρα αυτή να είναι ζεστή, χαρούμενη, εμπνευσμένη. Είχαν μάλιστα επιλέξει στίχους από ποιήματα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών (από αυτούς τους στίχους που κοσμούν τον πεζόδρομο) και τους τύπωσαν σε αυτοκόλλητα – κονκάρδες τα οποία διένειμαν στον κόσμο. Αντίστοιχα, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου, με τη συνδρομή των καθηγητών τους, της διευθύντριας του σχολείου Τερέζας Γιακουμάτου και του Συλλόγου Γονέων είχαν φτιάξει πλακάτ με στίχους. Τα παιδιά ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, τραγουδώντας και παίζοντας μουσική με τη μοναδική μαεστρία που τους έχει μεταδώσει ο έμπειρος μουσικός, δάσκαλός τους, Σπύρος Τυρέας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας Χρήστο Κουκουλάκη να παίζει στο πιάνο κλασικά κομμάτια.

«Είμαστε εντυπωσιασμένοι και πολύ περήφανοι. Δεν μπορούσατε να μας κάνετε καλύτερο δώρο σήμερα. Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη», προέτρεψε τους μαθητές ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, που παρακολούθησε την υπέροχη αυτή δράση, την οποία συντόνισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Βαμβακερού, με τη στήριξη του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Στέλιου Κουρουπάκη. Παρόντες ήταν επίσης η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Καράχου – Σκούταρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος, τ. Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης και η τ. Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Γλυφάδας Χρυσούλα Γαλάνη.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.