Ο Νίκος Δένδιας εγκαινίασε νεότευκτη πολυκατοικία για τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού




Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, στα εγκαίνια της νεότευκτης πολυκατοικίας για τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, εντός του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ, ο Διοικητής της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) Υποναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ, Μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) και Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων:

«Κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού,



Κύριοι Επίτιμοι Αρχηγοί,

Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού,

Κυρίες και κύριοι,

Είναι μεγάλη μου χαρά σήμερα, πού βρίσκομαι εδώ, στην τελετή των εγκαινίων ενός νέου στρατιωτικού οικήματος στέγασης στο Οχυρό Σκαραμαγκά.

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω, πέρα από τα στελέχη που ήδη ευχαρίστησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, τον προκάτοχό μου Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο, γιατί επί των ημερών του εκτελέστηκε το μεγαλύτερο τμήμα αυτού του έργου.

Κυρίες και κύριοι, νομίζω ότι κατέστησα σαφές και στη Βουλή των Ελλήνων, ότι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πρέπει να εστιάσουμε στην κάλυψη των στεγαστικών τους αναγκών. Οι περισσότερες, άλλωστε, οφείλονται στις διαρκείς μετακινήσεις τους για την εκπλήρωση του καθήκοντος που η πατρίδα τους έχει αναθέσει. Για τον σκοπό αυτό έχουμε καταρτίσει ένα μεγαλόπνοο οικιστικό πρόγραμμα 1. 400 κατοικιών, χωρισμένο σε τέσσερις φάσεις υλοποίησης.

Είμαστε στα τελευταία στάδια της συμφωνίας με το Υπουργείο Οικονομικών για την χρηματοδότηση της πρώτης φάσης, που αφορά 500 κατοικίες σε 13 νησιά του Αιγαίου, όπου το κόστος ενοικίασης κατοικιών είναι εξαιρετικά υψηλό.

Θεωρούμε ότι με την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων μπορούμε να παραδώσουμε το σύνολο σχεδόν των κατοικιών αυτών το καλοκαίρι του 2026.

Επαναλαμβάνω την αρχική διατύπωση. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των δράσεών του για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας, δίνει ιδιαίτερη σημασία στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού, που αποτελεί το κύριο στοιχείο δυνάμεως στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σας ευχαριστώ πολύ».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.