Καβούρι: Ένταση και χημικά στη Σύνοδο των Πρυτάνεων (VIDEO)




Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στο Καβούρι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος των Πρυτάνεων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες και αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν στη χρήση χημικών.

Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Καραμανλή, η οποία είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω της συγκέντρωσης, έχει πλέον αποκατασταθεί.

Περίπου 800 άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στο συμβούλιο των πρυτάνεων, με θέμα την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οι φοιτητές από την πλευρά τους, ζητούν «δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση» καθώς και «ενιαία πτυχία με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα».



«Το νομοσχέδιο “Πιερρακάκη” επιχειρεί να χτυπήσει το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, η οποία έχει ήδη υποστεί πλήγματα από την κυβερνητική πολιτική. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κάθε χρόνο οδηγεί στον αποκλεισμό 20.000 νέων, εξαγγέλονται συγχωνεύσεις και το κλείσιμο τμημάτων, και τα πανεπιστήμια υποχρηματοδοτούνται. Σε αυτά πλαίσια, θέλουν να ιδρύσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα οποία θα συντελέσουν στην υποβάθμιση των πτυχίων και την διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των δημοσίων Πανεπιστημίων» επισημαίνουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι φοιτητές.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.