Δήμος Αλίμου: “Η ζωή είναι ωραία” (Δεκέμβριος 2023)




«Η πραγματικότητα μπορεί να καταστρέψει το όνειρο. Γιατί να μην μπορεί και το όνειρο να καταστρέψει την πραγματικότητα;»

George Moore (1852-1933)

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023
Ο Δήμος Αλίμου αποσκοπώντας να γεμίζει ομορφιά τις ζωές των δημοτών του εντάσσει στις πολιτιστικές του δράσεις το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Δήμου Αλίμου μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, … τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.



Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, συντονίζονται από τον Δήμο και προσφέρονται στο κοινό σε μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων. Η μεταφορά γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.
Κάθε μήνα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 20:45
Θεατρική Παράσταση
«Απλή μετάβαση»
Θέατρο Ακροπόλ

Το σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη ανέβηκε για πρώτη φορά το 2019 στο Εθνικό Θέατρο, σημειώνοντας απανωτά sold out και εξαιρετικές κριτικές.

Τον Οκτώβριο του 2023, οι οκτώ ήρωες ετοιμάζουν και πάλι τις βαλίτσες τους, για να συναντήσουν επί σκηνής τα όνειρά τους, τους φόβους και τις ανασφάλειές τους, τα πιο ανομολόγητα συναισθήματά και όλα αυτά που μας δημιουργούν τάσεις φυγής.
Η Απλή Μετάβαση είναι το μιούζικαλ μιας ολόκληρης γενιάς που μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά συναντάει παντού εμπόδια.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Κυριακή πρωί, άνοιξη, στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οκτώ πρόσωπα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, αποφασισμένα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα αβέβαιο μέλλον στην Αγγλία, μοιράζονται τις ιστορίες, τους φόβους και την ανασφάλειά τους. Η πτήση καθυστερεί και όλοι τους έχουν αρκετό χρόνο για να γνωριστούν, να εξομολογηθούν τις σκέψεις τους, να αναπολήσουν, να επανεξετάσουν την απόφασή τους.
Νέοι άνθρωποι, ανασφαλείς φιγούρες, φοβισμένοι και θυμωμένοι. Ψάχνουν μια νέα επαγγελματική ευκαιρία ή απλώς κυνηγούν την επιβίωση. Ο καθένας τους μια ξεχωριστή ιστορία. Κοινός παρονομαστής η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο και η νοσταλγία του χαμένου ονείρου.

Σκηνοθεσία: Μίνως Θεοχάρης
Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Γιάννης Καπελέρης, Χαρά Κεφαλά, Πέγκυ Μανωλά, Βασίλης Μηλιώνης, Μαρίζα Ρίζου, Αντιγόνη Ψυχράμη

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 21:00
Θεατρική Παράσταση
«Τα 39 σκαλοπάτια»
Θέατρο Τζένη Καρέζη

«Τα 39 σκαλοπάτια», ένα ελκυστικό θρίλερ κατασκοπείας με μία γενναία δόση κωμωδίας στο στυλ των Monty Python, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου, από 30 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

Αυτή η διασκευή από τον Patrick Barlow, βασισμένη στο μυθιστόρημα του 1915, του John Buchan, και την ταινία του 1935, του Alfred Hitchcock, προσφέρει στο κοινό μια συναρπαστική κωμική περιπέτεια. Ο Richard Hannay, ένας άνδρας με μια μάλλον βαρετή ζωή, βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος σε ένα πολύπλοκο σχέδιο κατασκοπείας, ρομαντισμού και θανατηφόρων μυστικών.

Με πλήθος διαφορετικών χαρακτήρων που παρουσιάζονται στο κοινό από ένα ταλαντούχο καστ τεσσάρων ηθοποιών (Μάκης Παπαδημητρίου, Γρηγορία Μεθενίτη, Γιάννης Λατουσάκης, Παναγιώτης Γουρζουλίδης), η παράσταση προσφέρει μια γρήγορη, απολαυστική θεατρική εμπειρία και έναν συνδυασμό εκπληκτικών ερμηνειών και ανεπανάληπτης σκηνικής δημιουργικότητας.

Σημείωμα σκηνοθέτη:
«Η ομορφιά αυτού του έργου δεν έγκειται μόνο στις γρήγορες σκηνές καταδίωξης ή στον συναρπαστικό ιστό που υφαίνουν χαρακτήρες και καταστάσεις. Έγκειται στη μαγεία του θεάτρου. Αυτό το έργο μας προκαλεί να επεκτείνουμε τη φαντασία μας, να δούμε ένα τρένο σε μερικά μπαούλα, ή μια σκηνή διαφυγής πάνω από μια γέφυρα στην σκάλα του θεάτρου. Είναι ένας φόρος τιμής στις ημέρες μιας κλασικότερης αφήγησης, όπου τα λίγα σκηνικά και η δύναμη των λέξεων μπορούν να δημιουργήσουν μια αξέχαστη ζωντανή και πολύ κωμική εικόνα.

Στην παράστασή μας, στοχεύσαμε στην ενίσχυση της αίσθησης του παιχνιδιού. Οι γρήγορες αλλαγές χαρακτήρων, η φυσική κωμωδία και η ανεπιφύλακτη αγάπη για το θέατρο είναι όλα κεντρικά στο όραμά μας. Θέλουμε το κοινό να μην παρακολουθεί απλώς μια παράσταση, αλλά να ζει τη χαρά της δημιουργίας, να γελά με τις “ανοησίες” και να θαυμάζει την εφευρετικότητα.

Ο κόσμος σήμερα συχνά απαιτεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας οπτικά εφέ. Αλλά “Τα 39 σκαλοπάτια” είναι μια ευχάριστη υπενθύμιση ότι μερικές φορές, όλα όσα χρειαζόμαστε είναι λίγη έξυπνη διανόηση, μια δόση φαντασίας και μια καρδιά γεμάτη πάθος. Είναι η γιορτή της απλότητας, της δημιουργικότητας και της αιώνιας τέχνης της αφήγησης.

Σας προσκαλούμε σε αυτή τη συναρπαστική περιπέτεια και ας ανακαλύψουμε μαζί τη μαγεία του θεάτρου. Ανυπομονούμε να σας δούμε στο θέατρο!»
Μάκης Παπαδημητρίου

Σκηνοθεσία: Μάκης Παπαδημητρίου
Πρωταγωνιστούν: Μάκης Παπαδημητρίου, Γρηγορία Μεθενίτη, Γιάννης Λατουσάκης, Παναγιώτης Γουρζουλίδης

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στις 21:00
Μουσική Βραδιά
«Δύο φωνές με μια καρδιά» με τον Γιώργο Νταλάρα & την Άλκηστη Πρωτοψάλτη
Θέατρο Παλλάς

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, δύο μεγάλοι καλλιτέχνες, ενώνουν επιτέλους τις φωνές τους, σε μία μοναδική μουσική συνάντηση, με μια καρδιά, στο Θέατρο Παλλάς.
Η Άλκηστις και ο Γιώργος μετρούν πολλά χρόνια φιλίας, αγάπης και συνύπαρξης στη δισκογραφία, όταν τη δεκαετία του ’80 η Άλκηστις ερμήνευσε μοναδικά το Μάμπο Μραζιλέϊρο στο δίσκο ΛΑΤΙΝ.
Σήμερα, «Με μια καρδιά», οι δύο κορυφαίοι ερμηνευτές θα συναντηθούν επί σκηνής, παρέα με δέκα δεξιοτέχνες σολίστες μουσικούς, με τραγούδια σταθμούς από την τεράστια δισκογραφία τους, αλλά και άλλα σπουδαία τραγούδια που διάλεξαν με ζήλο, με μεράκι και με μια καρδιά!
Γιώργος Νταλάρας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε μια εκρηκτική συνεργασία!

Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, στις 19:00
Θεατρική Παράσταση
«Όταν πέθανα» με τον Λάκη Λαζόπουλο & την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Θέατρο Βέμπο

Αν ζούσαμε έστω και μία ώρα από τον θάνατο μας, θα ξέραμε σίγουρα την ζωή μας.

Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει στο θέατρο ΒΕΜΠΟ, απ’ όπου ξεκίνησε, με τη νέα του κωμωδία, «ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΑ», σε σκηνοθεσία του ίδιου, από 22 Δεκεμβρίου. Μαζί με τον Λάκη, πρωταγωνιστεί η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που έρχεται για να λύσει τον χρησμό αυτής της μεταφυσικής κωμωδίας!

Τώρα που το φως έγινε ψεύτικο, έρχεται το σκοτάδι να φωτίσει. «ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΑ». Έτσι λέγεται η κωμωδία της ζωής μας. Ένας άνθρωπος πεθαίνει, ο Λάκης Λαζόπουλος, και ξαφνικά βρίσκεται όρθιος στο νεκροταφείο καθώς ένα από τα νεύρα του δεν έχει πεθάνει και συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα. Ανατινάζεται το σύμπαν του και έτσι στα τριήμερα του, τους περιμένει στο νεκροταφείο να συζητήσουν μαζί του όλοι οι συγγενείς και φίλοι.

Τι έγινε κι αυτός πήδηξε από τον 6ο όροφο του ψυχιατρείου μαζί με το κούφωμα; Τι έχει να του πει ο κολλητός του; Η μάνα του; Η δεύτερη γυναίκα του; Η γκόμενά του; Η καθαρίστρια; Ο αδερφός του; Ο πεθαμένος ψυχίατρος και κυρίως, τι έχει να του αποκαλύψει η πρώτη του γυναίκα, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια και ζει σε ένα μοναστήρι;

Μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, σε ρόλο έκπληξη ο stand up comedian Διονύσης Ατζαράκης, στον πρώτο του ρόλο στο θέατρο, σ’ αυτόν του ψυχιάτρου. Πιάνο επί σκηνής παίζει ο Θανάσης Μάντζαρης.

Γέλιο, με ένα σκοτάδι που έγινε φως, ίντριγκες, πάθη και δύο διαφορετικές πλευρές του ίδιου ανθρώπου ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή. Μπορούν να υπάρξουν δύο χαρακτήρες σε έναν άνθρωπο; Καλά θα πάει αυτό….
Σκηνοθεσία: Λάκης Λαζόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Λάκης Λαζόπουλος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Τιμή εισιτηρίου: 17 ευρώ

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.