Δήμος Αγίου Δημητρίου: “Όταν τα σκουπίδια γίνονται τέχνη”




Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή από μαθήτριες και μαθητές, την προηγούμενη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, οι ποικίλες πρωτότυπες περιβαλλοντικές δράσεις του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδα μείωσης αποβλήτων.

Οι δράσεις με τον τίτλο “Όταν τα σκουπίδια γίνονται τέχνη”, που υλοποιήθηκαν μέσα από τη συμμετοχική και βιωματική εμπλοκή μαθητριών και μαθητών, είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση στα καίρια θέματα της αειφορίας και της προστασίας του Περιβάλλοντος μέσα από την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία, με την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων συσκευασίας να μπαίνει σε προτεραιότητα!

Οι βιωματικές δράσεις των παιδιών ήταν πάνω απ’ όλα συμπεριληπτικές και γεμάτες ενσυναίσθηση, καθώς συμμετείχαν μαθήτριες και μαθητές από σχολεία τυπικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συνεργατικά καλλιτεχνικά εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης συσκευασιών, να ολοκληρώσουν ένα γλυπτό με τις δημιουργίες τους, να τραγουδήσουν περιβαλλοντικά τραγούδια και να μοιραστούν μηνύματα για το περιβάλλον και την συμπερίληψη. Ο Δήμος μας υποστήριξε τις δράσεις, καθώς επίσης και η ΑΜΚΕ NoWaste21.

Το συντονισμό των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα μείωσης αποβλήτων, με σύνθημα “Σκέψου αειφορία- Μείωσε Συσκευασία” είχε ο Ελληνικός Οργανισμός Μείωσης Ανακύκλωσης.



Επίσης, στις δράσεις συμμετείχαν τα σχολεία: Ε.Ε.Ε.ΕΚ Καλλιθέας, ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Αγίου Δημητρίου, 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, 13ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, 18ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, 20ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, 6ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου, το 2ο πρότυπο Γυμνάσιο Κιλκίς, το πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου, 2ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου, 3ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου, Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου.

Την εκδήλωση της λήξης των δράσεων τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, η εντεταλμένη ΔΣ σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος Κατερίνα Ασημακοπούλου, η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Ρ. Μαρίνη, ο περιβαλλοντολόγος από το ΓΠΑ, Β. Κυρίτσης και ο Μ. Μαλλιαρής εκπρόσωπος της ΑΜΚΕ NOWASTE21.

Ο γλύπτης Αριστοτέλης Βικεντίου εργάστηκε με αγάπη και αίσθημα προσφοράς μαζί με τα παιδιά και προσέφερε στη δημιουργία του γλυπτού που δημιουργήθηκε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.