Hλιούπολη: Οδοντοτεχνίτης παρίστανε τον οδοντίατρο σε χώρο που δεν διέθετε άδεια λειτουργίας




Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλει ότι οδοντοτεχνίτης στην Ηλιούπολη, διενεργούσε παράνομα οδοντιατρικές πράξεις και μάλιστα σε χώρο που δεν διέθετε άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου.

Όπως διαπιστώθηκε από επιτόπιο έλεγχο της Επιτροπής Ελέγχου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, μετά από σχετική καταγγελία, ο χώρος ήταν διαμορφωμένος σε οδοντιατρείο και ο οδοντοτεχνίτης ανέμενε ασθενή για την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών. Ο ασθενής ήταν παρών στη διάρκεια του ελέγχου.

Αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή Αστυνομικής Δύναμης η οποία προσήγαγε τον οδοντοτεχνίτη στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης και ήδη παραπέμπεται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος του ΟΣΑ Αθανάσιος Υφαντής τόνισε ότι «αποτελεί βασική προτεραιότητα η προστασία της Δημόσιας Υγείας και του Οδοντιατρικού Επαγγέλματος με την πάταξη της παράνομης άσκησης».



Παράλληλα επεσήμανε ότι «οδοντιατρικές πράξεις μπορούν να διενεργούν μόνο οδοντίατροι, που είναι εγγεγραμμένοι στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους και σε χώρους που διαθέτουν βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας οδοντιατρείου ή πολϋοδοντιατρείου. Ο αγώνας μας είναι και θα είναι διαρκής».

Σύμφωνα με το news247.gr, είχε προηγηθεί η καταγγελία στην Αστυνομία ενός ασθενή του «μαϊμού» οδοντίατρου, μετά από μεταξύ τους επεισόδιο, καθώς του είχε φτιάξει μία «γέφυρα» με αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικής βλάβης στον παθόντα.

Το πραγματικό επάγγελμα του δράστη ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως επίσης παρανόμως ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν πήγε για πρώτη φορά πριν έναν χρόνο στο οδοντιατρείο του. Εκεί ο δράστης του τοποθέτησε μία γέφυρα, όμως δεν στεκόταν σωστά και ξαναπήγε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα για να την διορθώσει.

Ο καιρός περνούσε και το θύμα είχε ακόμη προβλήματα με την «γέφυρα» με αποτέλεσμα να πάει σε άλλον οδοντίατρο, ο οποίος όταν την είδε του είπε ότι αυτός που την έφτιαξε αποκλείεται να ήταν οδοντίατρος.

Το θύμα θορυβήθηκε έντονα, πήγε στον ιατρικό σύλλογο και συνοδεία ενός γιατρού του συλλόγου πήγαν μαζί στο ιατρείο του και διαπίστωσε και εκείνος πως ο δράστης δεν είχε σχέση με το επάγγελμα ούτε και σχετική άδεια και κάλεσαν την Αστυνομία.

Από τον έλεγχο των αστυνομικών διαπιστώθηκε όντως πως ο δράστης δεν κατείχε σχετική άδεια για την λειτουργία του οδοντιατρείου του, επί της οδού Λασκάρεως και συνελήφθη επί τόπου.

Από την Ασφάλεια διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθούν τυχόν άλλα θύματα του δράστη καθώς φαίνεται πως λειτουργούσε το παράνομο οδοντιατρείο τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 9-10-2023 στην Ηλιούπολη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, άνδρας κατηγορούμενος για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, σωματικής βλάβης και απάτη.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος προέβη σε ιατρική πράξη σε ασθενή, η οποία παρουσίασε επιπλοκές.

Όπως διαπιστώθηκε, οι ιατρικές πράξεις στις οποίες είχε υποβληθεί, ήταν ασύμβατες με την ιατρική επιστήμη και ενημερώθηκε επαγγελματικός σύλλογος, εκπρόσωπος του οποίου από κοινού με τον παθών μετέβησαν εκ νέου στο ιατρείο του κατηγορουμένου.

Κληθέντες αστυνομικοί οδήγησαν τον κατηγορούμενο στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος ασκούσε το επάγγελμά του χωρίς να διαθέτει το σχετικό πτυχίο, ούτε και τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος και λειτουργίας του ιατρείου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήρης εξοπλισμός ιατρείου και αποδείξεις παροχής των υπηρεσιών του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.