Γιώργος Χατζηδάκης: “Η Ηλιούπολη θα αποκτήσει, πολύ σύντομα ένα σύγχρονο Κοιμητήριο”




Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) κ. Αντώνιο Οικονόμου πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης και ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Σταύρος Γεωργάκης προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση σε ένα μείζον πρόβλημα που εκκρεμεί επί δεκαετίες, την κατασκευή Δημοτικού Κοιμητηρίου.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε διεξοδικά η παραχώρηση χώρου 35 στρεμμάτων σε στρατιωτική περιοχή γειτονικού δήμου για δημιουργία Δημοτικού Κοιμητηρίου και βοηθητικών χώρων.

Αποφασίστηκε να υπάρξει Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από έναν Τεχνικό Σύμβουλο του Δήμου Ηλιούπολης και δύο στρατιωτικούς προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες για τη χωροθέτηση του χώρου και τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Η έκταση των 35 στρ. είναι μακριά από τον ιστό της πόλης και μακριά από την τελευταία εντός σχεδίου κατοικία. Επίσης, εκεί υπάρχουν πολλές εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του στρατού, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του νέου Κοιμητηρίου, διότι σήμερα δεν χρησιμοποιούνται. Το μοντέλο που προτείνεται είναι περίπου το ίδιο με του Δημοτικού Κοιμητηρίου Γλυφάδας.



Βρισκόμαστε, πλέον, σε προχωρημένες συζητήσεις. Πιστεύουμε πως οι εργασίες χωροθέτησης που θα ξεκινήσουν θα ολοκληρωθούν χωρίς εμπόδια σε εύλογο χρονικό διάστημα και η Ηλιούπολη θα αποκτήσει, πολύ σύντομα ένα σύγχρονο Κοιμητήριο, δίνοντας έτσι τέλος σε ένα πρόβλημα δεκαετιών!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.