Γιώργος Παπατριανταφύλλου: Το όραμα μου για την πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο, είναι ρεαλιστικό και εφικτό




(Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου είναι υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου)

Πιστεύω πως πόλη μας έχει πολλές δυνατότητες και με απλές κινήσεις, πράττοντας τα αυτονόητα, με οργάνωση, σχέδιο, σαφές όραμα και σκληρή δουλειά μπορούμε να κάνουμε όμορφα έργα, λειτουργικά και χρήσιμα για τους πολίτες.

Όραμα μου η πόλη μας να αποκτήσει πολύ πράσινο. Φανταστείτε τις οδούς μας με καλαίσθητα δέντρα, τα πάρκα καταπράσινα, οι σχολικές αυλές επίσης με φυτά. “Δείτε” την εικόνα πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει.

Οι πλατείες να αναπλαστούν και να γίνουν σύγχρονες και χρήσιμες – λειτουργικές για τους πολίτες. Σκεφτείτε να έχετε στη γειτονιά σας ένα πάρκο στο οποίο να μπορείτε να περπατήσετε, να χαλαρώσετε, να ηρεμήσετε ή να απολαμβάνετε όλα αυτά με την οικογένεια σας.



Δυνατό Led φωτισμό, σε όλη την πόλη όπως έχουν πράξει οι περισσότεροι δήμοι στη χώρα μας με πρότυπο τον όμορο δήμο Αλίμου. Κάθε γειτονιά θα λάμπει απο φώς όλη τη νύχτα. Κάθε βλάβη θα επιδιορθώνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σχεδιάζουμε και θα υλοποιήσουμε ένα εκπληκτικό πάρκο αυτό του Ασυρμάτου. Βιοκλιματικό, με ελεύθερη πρόσβαση για κάθε πολίτη. Πάρκο το οποίο θα μπορεί να χαρεί κάθε οικογένεια.

Σχεδιάζομε ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο. Πιστεύω πως πρέπει να έχουν χώρο οι αθλητές κάθε αθλήματος που το αγαπούν, να μπορούν να αθληθούν – να προπονηθούν. Μένουν στον Άγιο Δημήτριο πρωταθλητές σε αθλήματα που χρειάζεται για να προπονηθούν να μεταβούν πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Είναι ανάγκη να αποκτήσουμε κολυμβητήριο, ελεύθερο για κάθε πολίτη. Ένα εκπληκτικό άθλημα για κάθε ηλικία. Πόσο όμορφο θα έιναι να μπορούμε να το απολαύσουμε στην σύγχρονη πισίνα της πόλης μας του Αγίου Δημητρίου.

Τα σχολεία μας να αναβαθμιστούν σε βιοκλιματικά, με πολύ μεγαλύτερες επιδοτήσεις απο όσες δίνονται σήμερα.

Σκεφτείτε να αναπλαστούν ώστε να ζεσταίνονται καλύτερα μαθητές και καθηγητές λόγω της μη διαρροής θέρμανσης και να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Να συλλέγουν την ενέργεια του ήλιου χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον. Μέσα στα σχολεία τα παιδιά θα μάθον τα πάντα για την προστασία του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης.

Οραματίζομαι και σχεδιάζουμε να ενταχθεί όλη η πόλη του Αγίου Δημητρίου στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με προτεραιότητα στα Άτομα με Αναπηρία. Διάδρομοι για τα άτομα με προβλήματα όρασης, ράμπες παντού για τα αμαξίδια, ανεμπόδιστη κυκλοφορία για τα Άτομα με Κινητικά Προβλήματα. Σκεφτείτε αυτή την εικόνα του μέλλοντος και “δείτε” τον πολιτισμό της καθημερινότητας να γεμίζει με ευτυχία τους συνανθρώπους μας.

Έχουμε ήδη σχεδιάσει με του πιό αρμόδιους, ένα ευρύ δίκτυο Αστικής Ποδηλασίας όπου θα ενωθούν όλα τα πάρκα μέσω ενός ποδηλατικού δικτύου. Η σύνδεση θα αφορά και την ένωση με τους γειτονικούς δήμους. Θα μπορούμε να μετακινηθούμε απροβλημάτιστα με το πιό οικολογικό μέσο, το ποδήλατο γα όποιες ανάγκες μας στην πολη του Αγίου Δημητρίου ή ακόμα και για μία όμορφη ποδηλατική βόλτα.

«Βλέπω» τους πολίτες του Αγίου Δημητρίου να μπορούν εύκολα να φτάνουν στις επιχειρήσεις της πόλης μας για τις καθημερινές τους αγορές μετακινούμενοι εύκολα και η πόλη να διαθέτει άνετους χώρους parking. Ένα υπόγειο parking στο κέντρο της πόλης με εισόδους απο παράλληλες οδούς θα δώσει μία μεγάλη ανάσα, στο κυκλοφοριακό χάος της πόλη μας.

Επίσης σταθμοί στάθμευσης αυτοκινήτων, πρίν το κέντρο, με ανταλλαγή για τους οδηγούς με δωρεάν ποδήλατα για όση ώρα τα χρειάζονται θα ήταν μία πολιτισμένη και λειτουργική λύση.

Θα πείσουμε τους πολίτες με ειδικά προγράμματα και αφού εξασφαλίσουμε τους χώρους στάθμευσης να σταθμεύουν χωρίς να ενοχλούν τους πεζούς.

Μπορείτε να φανταστείτε τα πεζοδρόμια ελεύθερα χωρίς οχήματα ώστε να περπατάμε άνετα και πολιτισμένα ; Αυτό θα το πετύχουμε.

Θα διεκδικήσουμε και θα μπούμε στις χρηματοδοτήσεις για ένα μεγάλο Κέντρο Πολιτισμού στο οποίο θα βρουν στέγη όλοι οι πολιτιστικοί και τοπικοί σύλλογοι της πόλης μας. Μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων με σκηνή και 2 μικρότερες για όλα τα πολιτιστικά δρώμενα. Πολιτισμένα και οργανωμένα σε έναν χώρο με πολλές δυνατότητες και όχι οι σύλλογοι να περιφέρονται μη μπορώντας να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις τους.

Θα δημιουργήσουμε δύο ακομα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές μας να μάθουν τον πολιτισμό της κυκλοφοριακής αγωγής.

Θα βελτιώσουμε και θα κάνουμε χρήσιμο το έργο στην Αγίου Δημητρίου κατόπιν των κατάλληλων επιστημονικών μελετών, αφού αυτό ολοκληρωθεί όπως τώρα έχει σχεδιαστεί.

Όλες οι σύγχρονες τεχνολογίες της “έξυπνης πόλης” θα τεθούν στην υπηρεσία του πολίτη. Έξυπνος κάδος – υπηρεσίες ηλεκτρονικά – κατάθεση προτάσεων – τηλειταρική. Ο πολίτης έχει τη διοίκηση στα χέρια του.

Ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Εξυπηρέτησης θα τακτοποιεί το αίτημα κάθε πολίτη χωρίς καθυστερήσεις αλλά με ειλικρινές ενδιαφέρον για κάθε πολίτη σε όποιο αίτημα και αν έχει.

Κοινωνική πολιτική στην πράξη με κοινωνικά ιατρεία στελεχωμένα με διοικητικό και ιατρικό προσωπικό, πρωτοβάθμια υγεία – πρόληψη – για όλους. Κοινωνική βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες, με φαγητό καθημερινά, προνόμια, μείωση δημοτικών τελών, δωροκάρτες.

«Βλέπω» την πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο πως θα την θέλαμε μετά απο 15 χρόνια και την «βλέπω» υπέροχη , σύγχρονη και φανταστική. Με πάθος, θάρρος, σχέδιο, οργάνωση και πολιτισμό. Είμαι πολύ αισιόδοξος και σίγουρος πως θα αλλάξουμε και θα κάνουμε πανέμορφες τις γειτονιές μας, γιατί Αγαπάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.