Ν. Δένδιας: Ο αναθεωρητισμός επιχειρεί να βρει έδαφος πάνω σε κινούμενη άμμο




«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς ο αναθεωρητισμός επιχειρεί να βρει έδαφος πάνω σε κινούμενη άμμο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην ομιλία του στο 29ο υπουργικό συμβούλιο του ΟΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε στο Λοτζ της Πολωνίας.

Οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συμμετοχής του στην 29η Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ:

“Βρίσκομαι σήμερα στο Λοτζ της Πολωνίας, κατά τη διάρκεια της Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ. Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε το περιβάλλον ασφάλειας, τόσο σε Ευρω-Ατλαντικό πλαίσιο, όσο και σε Ευρω-Ασιατικό πλαίσιο. Αυτό, άλλωστε, είναι το καθοριστικό, το διαφοροποιό στοιχείο αυτού του Οργανισμού.



Από εκεί και πέρα, είχα τέσσερις διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και δύο χωρών της Κεντρικής Ασίας, του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν, χώρες με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει ιδιαίτερα συχνές επαφές, παρότι μας συνδέει μαζί τους η μακρά παράδοση του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κοινή γραμμή όλων των τοποθετήσεών μου, τόσο στην Υπουργική Σύνοδο, όσο και στις διμερείς επαφές, ήταν οι πάγιες αρχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: Η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων ανεξαρτήτως των κρατών, και, κυρίως, η καταδίκη κάθε αναθεωρητισμού από οπουδήποτε και αν προέρχεται.”

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή ΠΘ και ΥΠΕΞ της Ιταλίας

Συνάντηση στην Αθήνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας (Αντόνιο Ταγιάνι) Antonio Tajani θα έχει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο επίσκεψης του τελευταίου στην ελληνική πρωτεύουσα, λόγω συμμετοχής του σε συνάντηση του προεδρείου (Bureau) της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Οι δύο υπουργοί θα έχουν περί ώρα 16:45 συνομιλίες οι οποίες αναμένεται να καλύψουν κυρίως τη διμερή συνεργασία σε ευρύ φάσμα τομέων, το μεταναστευτικό/προσφυγικό, την ενεργειακή ασφάλεια και τις περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθώς και της κατάστασης σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε επίσκεψη στη Ρώμη στις 16 Νοεμβρίου 2022.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.