Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Όλες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις




Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα ημερών έχει προγραμματίσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με σειρά Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για παιδικό και ενήλικο κοινό, που περιλαμβάνουν συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, μουσικοχορευτικά δρώμενα, παιδικό θέατρο, αφήγηση παραμυθιών, χριστουγεννιάτικο χωριό στη Βούλα με εργαστήρια παιχνιδιών, δράσεων, εικαστικών, μουσικής και χορού, πολιτιστικών δρώμενων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολλές πολλές εκπλήξεις…

  • Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022: Πλατεία 28ης Οκτωβρίου  Δ.Ε Βούλας ώρα: 16:00 – 19:00

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά με εργαστήρια και παιχνίδια. Συνδιοργάνωση του εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου «Ευρυάλη Βούλας» με το Δήμο.

  • Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022: Πλατεία Ιμίων – Βούλα, ώρα: 19:00

«Calu Caku» φωτίζουμε το δέντρο! Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου με μια Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τους «Calu Caku». Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και απογειωτική γιορτινή διάθεση με μια εξαιρετική επταμελή μπάντα. Θα ακουστούν τραγούδια από γνωστά μιούζικαλ της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής και δικές τους επιτυχίες. Θα συμμετέχει το τμήμα λάτιν-ευρωπαϊκών χορών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με το δάσκαλο χορού κ. Λ. Οικονόμου.



  • Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022: Δημοτικό Θέατρο Βάρης (οδό: Αττιδος 27) , ώρα: 18:00

«Τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ» – Παιδική θεατρική παράσταση .

Η θεατρική ομάδα «ΤΟΠΙ» με τη σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Πλειώνη, εμπνέεται από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και δημιουργεί ένα ολοκαίνουργιο έργο γεμάτο συναισθήματα και μηνύματα για τα σημερινά παιδιά. Μια πρωτότυπη διαδραστική παράσταση με ιστορίες που μιλούν για αυτά που δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε στα παιδιά: απληστία, αλαζονεία, εγωισμός, εξαπάτηση.

  • Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022: Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία», ώρα 15:30

«Χριστούγεννα με… παραμύθια»

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου Βούλας οργανώνουν μια γιορτή αγάπης για τα παιδιά. 2 ηθοποιοί:  ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Γιώργος Γεροντιδάκης, 1 αθλητής, ο διεθνής πολίστας, Αντώνης Βλοντάκης και 2 πολιτικοί διαβάζουν παραμύθια για παιδιά.

 Τα έσοδα από τα εισιτήρια εισόδου  θα διατεθούν στα παιδικά χωριά SOS Βάρης και στους φίλους του ΠΙΚΠΑ Βούλας, για της ανάγκες των δομών φιλοξενίας.

  • Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022: Πάρκο Αγ. Ιωάννου – Βούλα, ώρα: 19:00

 Χριστουγεννιάτικο χωριό στο πάρκο του Αγ. Ιωάννου της Βούλας από 22 Δεκεμβρίου 2022 έως 1 Ιανουαρίου 2023 – Εγκαίνια στις 22 Δεκεμβρίου στις 19:30

Ένα δεκαήμερο με εργαστήρια, δράσεις, παιχνίδια και πολλές, πολλές εκπλήξεις…

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου χωριού και από την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 έως και την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023 θα υπάρχουν καθημερινά 4ωρες δραστηριότητες πρωινής και απογευματινής ζώνης. Ένα μοναδικό θέαμα τη βραδιά των εγκαινίων. Χορογραφίες, ανιματέρ, magic show, bubble show για τα παιδιά και τους μεγάλους, ζογκλέρ με φωτιές και μονόροδα και εντυπωσιακούς ξυλοπόδαρους. Επιπλέον τα ξωτικά αλλά και ο Άγιος Βασίλης θα υποδέχονται τους μικρούς τους φίλους με face painting, εργαστήρια εικαστικών, ζαχαροπλαστικής και παιχνιδιών, αφήγηση παραμυθιών, απίθανες μπαλονοκατασκευές, μαλλί της γριάς και πολλές, πολλές εκπλήξεις…

Συμμετέχουν η χορωδία του 3ου δημοτικού Βούλας, με το δάσκαλο μουσικής, κ. Θ. Κωνσταντόπουλο και το παιδικό χορευτικό τμήμα  του λαογραφικού ομίλου «Μαντηλάκι», με το δάσκαλο χορού, κ. Ν. Νικολόπουλο.

  • Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022:  Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία», ώρα: 20:00

«Χριστουγεννιάτικο Γκαλά»

Χριστουγεννιάτικη συναυλία,με τη διεθνή σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, με την καταξιωμένη πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου,κλασικόμουσικό σύνολο εγχόρδων και τον τενόρο Γιώργο Μισαηλίδη. Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγαπημένες άριες και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.

  • Σάββατο 24  Δεκεμβρίου 2022: Πλατεία «Ιμίων» – Βούλα, ώρα: 12:00 – 15:00

«Ελάτε να πούμε τα κάλαντα»

Μικροί και μεγάλοι του Λαογραφικού Ομίλου «Μαντηλάκι» Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα τραγουδήσουν στον κεντρικό δρόμο της Βούλας και στην πλατεία Ιμίων παραδοσιακά κάλαντα με συνοδεία ζωντανής ορχήστρας και θα στήσουν το δικό τους γλέντι με τα μοναδικά χορευτικά τους. Στην έναρξη της εκδήλωσης θα συμμετέχει φωνητικό σύνολο του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Βούλας, με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Λιουτμίλας Καζάρτσεβα.

Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023: Δημοτικό Θέατρο Βάρης , ώρα: 20:00

«Σονάτα του Σεληνόφωτος» , το έργο του Γιάννη Ρίτσου

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, το βραβευμένο έργο του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «άλλη πλευρά» του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Απόδοση – Σκηνοθεσία – Φωτισμοί – Σκηνικά: Τάσος Αλατζάς. Σχεδιασμός Φωτισμών: Μιχάλης Κάρλος. Κοστούμια: η ομάδα. Παίζουν: Αγγελοπούλου Εύη, Ζωγράφου Βερονίκ, Κονδάκη – Καραμέτου Βαγγελιώ, Σκούρτη Λίλη, Σχοινά Δέσποινα.

Στην είσοδο των εκδηλώσεων, στις 17 και στις 23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού για την στήριξη του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου.                                                                                                                                 

 Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.