Δήμος Γλυφάδας: Μεγάλη προσέλευση στη δράση για την Οστεοπόρωση




Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν, παρά τη βροχή, στο κάλεσμα του Δήμου Γλυφάδας για προληπτικό έλεγχο οστικής πυκνότητας, που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο. Πρόκειται για μια σπουδαία εξέταση, την οποία προσφέρει δωρεάν ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, με στόχο την ενημέρωση γύρω από την Οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο, γι αυτό και η διοργάνωση αυτή επαναλήφθηκε σε διάστημα έξι μηνών από την προηγούμενη, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο στις 4 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν υπό την ιατρική επίβλεψη του χειρουργού ορθοπεδικού Ιωάννη Οκταπόδα. «Στόχος μας είναι να είμαστε χρήσιμοι για το κοινωνικό σύνολο και μέσα από δράσεις σαν αυτή επιτυγχάνουμε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν την υγεία. Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο «Πεταλούδα» που μας έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε αυτή τη δράση, η οποία θα επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπουμε ότι πρωτοβουλίες μας όπως αυτή τυγχάνουν τόσο ευρείας αποδοχής. Η εξέταση είναι εντελώς ανώδυνη και γρήγορη, οι συμμετέχοντες ενημερώνονται αναλυτικά και είναι στις προθέσεις μας να καθιερωθεί η δράση αυτή στην πόλη μας», τόνισε η συντονίστρια Λένα Δεναξά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.