Κινδυνολογία από τη δημοτική αρχή για το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στην Ηλιούπολη




(του Θάνου Κατσώνη – ilioupolipress.gr) Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, την Τρίτη 30 Απριλίου 2024, ειπώθηκαν όλα, έγιναν ερωτήσεις προς τον εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ και τον εργολάβο και δόθηκαν υπηρεσιακές απαντήσεις με την ξύλινη υπαινικτική τεχνική ορολογία. Έγιναν τοποθετήσεις, νέες ερωτήσεις και απαντήσεις και τελικά το ΔΣ κατέληξε να συνεχίσει να θεωρεί την σχετική απόφαση για εργασίες τομών “ανακαλόμενη” όπως χαρακτηριστικά είπε και ο κ. Ψυρρόπουλος.

Φωτογραφίες προηγουμένων ημερών δείχνουν εργασίες χωματουργικές εργασίες διάνοιξης τάφρων, που έχουν ήδη γίνει μέσα στο ΚΥΤ.

Σημερινές φωτογραφίες που δείχνουν εργασίες εκσκαφών με μηχανήματα και φορτηγά, που γίνονται μέσα στο ΚΥΤ

Όλοι εκεί μέσα πείστηκαν, ότι οι εργασίες στους γύρω δρόμους αφορούν το ΚΥΤ και ότι γίνονται και μέσα στο ΚΥΤ. Ο μόνος που δεν πείστηκε ήταν ο Δήμαρχος, που στο κλείσιμό του είπε πάλι ότι:
– “Εμείς δεν έχουμε πειστεί στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης που λένε ότι το ΚΥΤ αναβαθμίζεται, ότι αφορούν τέλος πάντων εργασίες εντός του κι οι εργασίες σχετίζονται με το ΚΥΤ”.
Συνέχισε ακόμη την τακτική της κινδυνολογίας υπερτονίζοντας στο τέλος ότι:
– “Εγώ τέλος σαν Δήμαρχος – και σας το είπα από την αρχή – θέλω, κανένας Ηλιουπολίτης και καμία γειτονιά να μην φωτίζεται και να έχει πτώση ρευμάτων… Αν το διακόψουμε (το έργο) δεν θα διαμαρτυρηθεί κανένας μετά για εκτεταμένες διακοπές”…

Σημερινές φωτογραφίες που δείχνουν εργασίες εκσκαφών με μηχανήματα και φορτηγά, που γίνονται μέσα στο ΚΥΤ

Το τελευταίο μπορεί να ερμηνευτεί κατά κάποιον τρόπο ως ιδιότυπη πίεση στην τοπική κοινωνία, για να ενδώσει στη συνέχιση των εργασιών επέκτασης, αξιοποίησης ή οτιδήποτε άλλη έκφραση μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς.
Ένα είναι σίγουρο, ότι η Ηλιούπολη, η κοινωνία, οι κάτοικοί της δεν ενδίδουν με τίποτα σε τέτοιου είδους πιέσεις….
Ούτε είναι χρήσιμο για την πόλη, ο δήμαρχός της να “αθωώνει” προκαταβολικά τον ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ή την πτώση τάσης, που φυσικά οφείλονται στην κακή κατάσταση του παμπάλαιου δικτύου διανομής της παλιάς ΔΕΗ, την έλλειψη ή την πλημμελή συντήρησή του, ως αποτέλεσμα των περικοπών δαπανών κοινής ωφέλειας και στην ολόπλευρη κρίση, που αφήνει ανέγγιχτα μόνο τα (υπερ)κέρδη των ιδιωτών, που ανέλαβαν να “σώσουν” το δημόσιο…
Η Ηλιούπολη έχει τη δύναμη να αποτρέψει σχέδια που εξυφαίνονται!



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.