Γιώργος Παπατριανταφύλλου: Επιτακτική η εύρεση στέγης για το Μουσείο Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου




Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, τομεάρχες και μέλη της δημοτικής παράταξης ΑγαΠάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο επισκέφθηκαν το Μουσείο Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου το οποίο είναι δημιούργημα του δασκάλου και διευθυντή σε δημοτικά σχολεία της πόλης, Θανάση Βάσιου. Στεγάζεται στον υπόγειο χώρο του 20ου δημοτικού σχολείου Αγ. Δημητρίου.

“Παρά το γεγονός πως το μουσείο δεν έχει τύχει καμίας προσοχής από τη δημοτική αρχή, ο κος Βάσιος έχει καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια να συλλέξει αλλά και να συντηρεί ιστορικά κειμήλια των σχολείων του Αγίου Δημητρίου, ενώ παράλληλα δημιουργεί και την ατμόσφαιρα της ιστορίας της εκπαίδευσης και των αγώνων του εκπαιδευτικού στη σύγχρονη ιστορία” δήλωσε ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου

“Έχουμε ήδη ξεκινήσει και σύντομα θα ολοκληρώσουμε τη μελέτη ώστε εάν οι πολίτες του Αγίου Δημητρίου μας εμπιστευθούν και αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου θα δώσουμε αμέσως νομική υπόσταση στο μουσείο, θα δοθεί αμέσως ειδικός χώρος με υψηλές μουσειακές προδιαγραφές και θα είναι το πρώτο μουσείο το οποίο θα παραδώσουμε στους πολίτες αναδεικνύοντας την πόλη μας και την εκπαιδευτική της ιστορία.”

Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο μουσείο. Είναι μια συλλογή εκπαιδευτικού υλικού παλαιότερων χρόνων. Ξεκίνησε από υλικό που βρισκόταν αραχνιασμένο στις αποθήκες του παλιού 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου (Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης 55). Μεγάλωσε με υλικό που συγκεντρώθηκε από άλλα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου και σχολεία άλλων Δήμων του Νότιου τομέα Αθήνας. Οι προσφορές πολλών φίλων εμπλούτισαν την συλλογή.



Στεγάζεται στα υπόγεια του 20ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου (Μουσών και Γιάννη Ρίτσου). Καταλαμβάνει 244 τ.μ. και εκτείνεται σε τρεις διακριτούς χώρους.
Στον πρώτο χώρο 75 τ.μ. είναι διαμορφωμένη μια παλιά αίθουσα με παλιά θρανία και το σχετικό διάκοσμο και ένα γραφείο Διευθυντή με την ανάλογη επίπλωση.
Ο δεύτερος χώρος είναι ο διάδρομος του υπογείου έκτασης 73 τ.μ., όπου εκτίθενται πολλά παλιά βιβλία, ιστορικοί χάρτες, εικόνες, γραφομηχανές, όργανα φυσικής και άλλα αντικείμενα.
Ο τρίτος χώρος βρίσκεται στην άλλη μεγάλη αίθουσα του υπογείου έκτασης 96 τ.μ. όπου εκτίθενται τα εποπτικά μέσα, μηχανές προβολής, ενισχυτές, μαγνητόφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες, εικόνες, μια σειρά χαρτών με τους μύθους του Αισώπου και στο βάθος, σε μια γωνιά, είναι διαμορφωμένο το δωμάτιο του δασκάλου με τα σχετικά αντικείμενα. Δείτε περισσότερα: mead.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.