Καλλιθέα: Έκλεψε τσάντα από γυναίκα με 5.000 ευρώ – Πως τον συνέλαβαν




(Tασούλα Παπανικολάου – newpost.gr) Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν δύο ζευγάρια σε παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού στην Καλλιθέα τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου.

Περπατούσαν όταν ξαφνικά εμφανίστηκε ένας άντρας όπου είχε καλύψει το πρόσωπό του με κουκούλα full face και μέσα σε χρόνο ρεκόρ άρπαξε την τσάντα της μίας γυναίκας που περιείχε 5.000 ευρώ και άρχισε να τρέχει .

Ο δράστης δεν υπολόγιζε όμως ότι θα τον κυνηγήσουν. Σύμφωνα με την κατάθεση του συντρόφου του θύματος τον ακινητοποίησαν στον Νέο Κόσμο:

«Ξαφνικά άρπαξε με το ένα χέρι το μπράτσο της συντρόφου μου και με το άλλο τράβαγε την τσάντα της στην οποία είχα βάλει 5.000 ευρώ περίπου τα οποία προέρχονταν από τα έσοδα της εταιρείας που διατηρώ. Αφού κατάφερε να αποσπάσει την τσάντα από τη σύντροφό μου άρχισε να τρέχει με την τσάντα επί της Λεωφόρου Συγγρού, την διέσχισε κάθετα περνώντας στην περιοχή του Νέου Κόσμου και εμείς τον ακολουθήσαμε. Άρπαξα την τσάντα από τα χέρια του και εκείνος προσπαθώντας να τη συγκρατήσει άρχισε να με χτυπά με γροθιές στα πλευρά μου τόσο στην αριστερή όσο και τη δεξιά πλευρά του σώματός μου. Συνέχισα να τραβάω την τσάντα με το ένα μου χέρι και με το άλλο να τον απωθώ γιατί συνέχισε να με χτυπάει με γροθιές και με τα πόδια του στα πλευρά. Τελικά εκείνος έπεσε στο έδαφος και έτσι κατάφερα να αποσπάσω την τσάντα».



Μου προκάλεσε μώλωπες»

Η κοπέλα που έπεσε θύμα του τσαντάκια κατέθεσε στην αστυνομία:

«Ξαφνικά άρπαξε με το ένα του χέρι το μπράτσο μου και με το άλλο την τσάντα που είχα κρεμασμένη στον ώμο μου. Προσπάθησα να συγκρατήσω την τσάντα αλλά εκείνος με έσπρωξε και κατάφερε να μου την αποσπάσει. Τον κυνήγησαν ο σύντροφός μου και ο φίλος μας και μετά μας πήραν τηλέφωνο ότι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να πάρουν πίσω τη τσάντα μου. Πήγαμε στο σημείο και τους βρήκαμε. Ο δράστης ήταν πεσμένος στο έδαφος και ο σύντροφός μου μου είπε ότι αφού κατάφεραν και τον έφθασαν ο σύντροφός μου άρχισε να του τραβάει την τσάντα όμως ο δράστης δεν την άφηνε και ταυτόχρονα τον χτυπούσε στα πλευρά. Στη συνέχεια ήρθαν στο σημείο αστυνομικοί. Από την προσπάθεια του να μου αποσπάσει την τσάντα μου προκάλεσε μώλωπες στο εσωτερικό σημείο του δεξιού μου αγκώνα και στο δεξί μου μπράτσο».

«Χτύπησε στο πρόσωπο»

Οι αστυνομικοί στις 03.40 λαμβάνουν σήμα ότι πολίτες έχουν ακινητοποιήσει δράστη ληστείας .

«Φθάνοντας στο σημείο οι πολίτες μας υπέδειξαν ένα άτομο το οποίο καθόταν στο πεζοδρόμιο. Μας περιέγραψαν τι είχε συμβεί και μας είπαν ότι ο δράστης στην προσπάθειά του να κρατήσει την τσάντα έχασε την ισορροπία του έπεσε στο έδαφος και κατά την πτώση χτύπησε στο πρόσωπο. Στη συνέχεια τον συλλάβαμε».

«Πήρα την τσάντα και έτρεξα»

Ο δράστης από την πλευρά του ισχυρίστηκε :

«Πήρα την τσάντα χωρίς να την ακουμπήσω καθόλου και έτρεξα. Δεν ήρθα σε καμία επαφή μαζί της. Με κυνήγησαν δύο άντρες και πέταξα την τσάντα και μόλις σταμάτησα λίγο παρακάτω ξεκίνησαν να με χτυπάνε ενώ είχαν στην κατοχή τους την τσάντα. Κατά την πράξη ήμουν υπό την επήρεια ουσιών και ζητώ συγνώμη για την πράξη».

Ο δράστης μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με έναν περιοριστικό όρο, της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο δικηγόρος του Γιάννης Γλύκας δήλωσε στο Newpost:

«Ο κατηγορούμενος προέβη σε ένα σοβαρό λάθος που παραδέχθηκε από την πρώτη στιγμή αποδίδοντας το προϊόν της κλοπής. Ουδέποτε χρησιμοποίησε βία ούτε κατά την αφαίρεση αλλά ούτε και κατά τη διατήρηση του κινητού πράγματος. Δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βία για τη διατήρηση του γιατί απλούστατα το είχε ήδη αποδώσει. Είμαστε ικανοποιημένοι για την ανακριτική διαδικασία και φυσικά για το αποτελεσμα. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τους οποίους θα τηρήσει στο ακέραιο».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.