Άγιος Δημήτριος: Ποιοι φοβούνται τον Γιώργο Παπατριανταφύλλου;




Την άρνηση του δήμου Αγίου Δημητρίου, να παραχωρήσει αίθουσα για την πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα την αντισεισμική προστασία και ομιλητή τον καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ελλάδος, δρ Ευθύμιο Λέκκα, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου “Κίνηση Πολιτών Αγίου Δημητρίου – Αγαπάμε την Πόλη μας”, Γιώργος Παπατριανταφύλλου. Δείτε τι αναφέρει αναλυτικά ο κ. Παπατριανταφύλλου ο οποίος έχει θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος:

Γνωστοποίηση – Καταγγελία.

Ως σωματείο “ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ”, με αριθμό Μητρώου 33352 αιτηθήκαμε στη δήμαρχο Αγίου Δημητρίου την 26η Σεπτεμβρίου 2022 την παραχώρηση της δημοτικής αίθουσας ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ για εκδήλωση την οποία έχουμε σχεδιάσει, την 6η Νοεμβρίου 2022 στις 11.00 π.μ, και συγκεκριμένα για την πραγματοποίηση της ομιλίας:

“Αντισεισμική Προστασία της πόλης μας του Αγίου Δημητρίου και αντισεισμική προστασία των σχολικών κτιρίων” με ομιλητή τον καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ελλάδος, δρ Ευθύμιο Λέκκα.



Η ομιλία του δρ Ευθυμίου Λέκκα, ο οποίος είναι εξέχουσα προσωπικότητα της χώρας μας και πρόεδρος μεταξύ άλλων του τμήματος γεωλογίας του πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, οργανισμός ο οποίος επιλαμβάνεται επί παντός σεισμικού συμβάντος και προστασίας, ανήκει σε μία σειρά ομιλιών και δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος μας για τη δημιουργία σοβαρών και επιστημονικά τεκμηριωμένων υποδομών στην πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο.

Η απάντηση της κας δημάρχου με αριθμό πρωτοκόλλου 27903, ήρθε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 και ήταν αρνητική με αιτιολόγηση “…..ότι την ίδια ημερομηνία φιλοξενείται η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής «Το τρίτο κουδούνι», με την παράσταση ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ του Αριστοφάνη.”

Με δεύτερο έγγραφο μας την ίδια ημέρα της αρνητικής απάντησης, στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, αναφέρουμε πως παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα του δήμου Αγίου Δημητρίου δεν ανέγραφε εκδήλωση για την 6η Νοεμβρίου, δεχόμαστε την αιτίαση και αιτούμαστε εκ νέου την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη το απόγευμα της ίδιας ημέρας 6 Νοεμβρίου ή το αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Αγίου Δημητρίου ή την αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου την ίδια ημερομηνία δηλαδή την 6η Νοεμβρίου.

Οι απαντήσεις της κας δημάρχου “έρχεται” την 7η Οκτωβρίου 2022 και με αριθμό πρωτοκόλλου 28541 και ήταν χωρίς απάντηση ως πρός το αίτημα για την βραδυνἠ ώρα στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη και επίσης αρνητικές για τις αίθουσες εκδηλώσεων των αιθουσών εκδηλώσεων των 2 σχολικών κτιρίων.

Με τρίτο έγγραφο την 13η Οκτωβρίου 2022 , αιτηθήκαμε όποια αίθουσα εκδηλώσεων σχολικού συγκροτήματος είναι διαθέσιμη την ίδια ημερομηνία, ώστε να πραγματοποιηθεί η τόσο σημαντική αυτή εκδήλωση.

Η απάντηση ήρθε την 1η Νοεμβρίου 2022 με αριθμό πρωτοκόλλου 31573 και ήταν επίσης αρνητική.

Με έκπληξη μας πριν από λίγες ημέρες όταν και κυκλοφόρησε η αφίσα της εκδήλωσης, παρατηρήσαμε πως η θεατρική παράσταση ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ θα πραγματοποιηθεί την 6η Νοεμβρίου στις 20.00 !!!! το βράδυ και όχι την πρωινή ώρα όπου είχαμε αιτηθεί την παραχώρηση της αίθουσας. Με δεδομένο δε, πως τα σκηνικά της παράστασης ήταν απλά και λιτά χωρίς να δημιουργούν την ανάγκη πολλών ωρών τοποθέτησης τους.

Επισκεπτόμενοι την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, κατά την πρωινή ώρα 11.00 π.μ παρατηρήσαμε πως οι πόρτες του θεάτρου και του δημαρχείου, ήταν κλειστές και η αίθουσα βεβαίως δεν είχε καμία δραστηριότητα.

Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα :

1.Η αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ γιατί δεν δόθηκε στο σωματείο μας για μία εκδήλωση ενημέρωσης και κοινωνικού σκοπού και ενδιαφέροντος για την πόλη μας;

2.Γιατί δεν δόθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων κανενός σχολικού συγκροτήματος για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης η οποία θα παρουσίαζε ερευνητικά και επιστημονικά στοιχεία άκρως ενδιαφέροντα για την προστασία της πόλης και των σχολείων του Αγίου Δημητρίου ;

3.Εάν το δημοτικό συμβούλιο του Αγίου Δημητρίου γνωρίζει για τις αρνητικές απαντήσεις της κας δημάρχου η οποία υπογράφει προσωπικά όλες τις αρνητικές απαντήσεις.

4.Κάτω από ποιές συνθήκες και με ποιά κριτήρια παραχωρείται η αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ και οι αίθουσες εκδηλώσεων των σχολικών συγκροτημάτων πέραν των πρωτοκολλημένων αιτημάτων τα οποία έχουν σαφές αίτημα και πρόγραμμα με σαφή στόχευση, στα σωματεία της πόλης του Αγίου Δημητρίου ;

5.Υπάρχει διαφάνεια στην παραχώρηση των δημοτικών χώρων με συγκεκριμένα κριτήρια και προδιαγραφές ;

6.Υπάρχει μητρώο εγγραφών για εκδηλώσεις στον ένα και μοναδικό χώρο εκδηλώσεων και ομιλιών στον Άγιο Δημήτριο, όπου είναι η αίθουσα Μελίνα Μερκούρη ;

Με νέο μας έγγραφο από την 1η Νοεμβρίου 2022 ζητάμε εκ νέου την αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης την 30η Νοεμβρίου στις 19.00 το απόγευμα.

Γιώργος Παπατριανταφύλλου.

Πρόεδρος Σωματείου Κίνηση Πολιτών Αγίου Δημητρίου, Αγαπάμε την Πόλη μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.