Εξοικονόμηση 200.000 ευρώ το χρόνο προσδοκά ο Δήμος Ηλιούπολης με τις νέες γωνιές ανακύκλωσης




Ξεκίνησε και ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες η τοποθέτηση των πρώτων δέκα γωνιών ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων στην Ηλιούπολη, με τρεις ημιυπόγειους κάδους των 5 κυβικών και έναν υπόγειο 3 κυβικών, όπου οι δημότες θα μπορούν να απορρίπτουν ξεχωριστά, γυαλί, πλαστικό, χαρτί και μέταλλο, αντίστοιχα.
Χωροθετήθηκαν μετά από εμπεριστατωμένη τεχνική εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης, με έγκριση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αποτελούν την εφαρμογή της στρατηγικής του εγκεκριμένου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ηλιούπολης, για διαλογή στην πηγή με διακριτά ρεύματα, που οδηγεί στην αύξηση του ποσοστού επανάχρησης υλικών και τη μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν σε υγειονομική ταφή στον ΧΥΤΑ.
Οι υπάρχοντες παρακείμενοι μπλε κάδοι, θα αποσυρθούν και θα τοποθετηθούν όπου υπάρχουν ανάγκες σε άλλες θέσεις στην πόλη, σύμφωνα με το πρόγραμμα προτεραιοτήτων της Υπηρεσίας.
Ο Δήμος Ηλιούπολης προγραμματίζει την εγκατάσταση στο άμεσο μέλλον, άλλων δεκαπέντε γωνιών ανακύκλωσης περισσοτέρων ρευμάτων και συγκεκριμένα, 9 των πέντε ρευμάτων και 6 των έξι ρευμάτων και παράλληλα ακόμα 10 υπέργειων συστοιχιών των τεσσάρων ρευμάτων.
Μετά την πρόσφατη έγκριση της πρότασης του Δήμου και την ένταξή της στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο Δήμος θα εγκαταστήσει, ακόμα 38 γωνιές ανακύκλωσης, δηλαδή 73 συνολικά σε όλη την πόλη.
Ο Δήμος εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει ετήσια τουλάχιστον 200.000 ευρώ, από την αντίστοιχη μείωση δαπάνης για το Τέλος Ταφής Απορριμμάτων, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες υπέρογκες αυξήσεις από τον ΕΔΣΝΑ.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.