Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 τρέχουμε όλοι για τις αλησμόνητες πατρίδες




Με σύνθημα «Τρέχοντας στην Ιστορία» και τιμώντας τις αλησμόνητες πατρίδες και την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή θα πραγματοποιηθεί το 6ο Historic Run, που διοργανώνεται με τεράστια επιτυχία από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης από το 2015.

Ο 6ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης επανέρχεται δυναμικά με πολλές νέες δράσεις που αφορούν την επέτειο για τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης, αναδεικνύοντας το βαθύτερο μήνυμά του και την βαθιά ιστορική σύνδεση των δύο πόλεων-Σμύρνης και Νέας Σμύρνης.

«Φέτος, ο αγώνας είναι αφιερωμένος στους τρεις πυλώνες της Νέας Σμύρνης που την ενώνουν άρρηκτα με τη Σμύρνη», εξηγεί ο πρόεδρος της Ο.Ε.- πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, αλλά και ιθύνων νους του Historic Run, Βαγγέλης Χατζατουριάν. «Η Ευαγγελική Σχολή, ο Πανιώνιος και η Αγία Φωτεινή είναι τα σύμβολα της μητέρας πόλης που μετουσιώθηκαν στην πόλη μας και την κατέστησαν συνέχεια και εξέλιξη της Σμύρνης. Επιπλέον, η ανάδειξη των τριών συμβόλων συνδυάζεται φέτος με μια τεράστια καινοτομία με συμβολικό χαρακτήρα: τρία παιδιά, εκπρόσωποι των τριών πυλώνων της πόλης μας, ένα από την Ευαγγελική Σχολή, ένα από τον Πανιώνιο και ένα από την Αγία Φωτεινή τρέχουν το καθένα με εκκίνηση τα τρία αυτά σπουδαία τοπόσημα, για να συναντηθούν στο σημείο εκκίνησης του Αγώνα, στην κεντρική πλατεία και να μεταφέρουν μήνυμα μνήμης και τιμής για τις αλησμόνητες πατρίδες.»

Μία ακόμα σημαντική καινοτομία αποτελεί το γεγονός ότι στα φετινά συλλεκτικά μετάλλια αποτυπώνονται τρεις σπουδαίες φυσιογνωμίες που έπαιξαν θεμελιώδη ρόλο στην ιστορική διαδρομή του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης από την ίδρυσή του ως και τη μετεγκατάστασή του στη Νέα Σμύρνη και τη μετέπειτα πορεία του. Ο Δημητρός Δάλλας, ηγετική φυσιογνωμία και ιδρυτής του Πανιωνίου στη Σμύρνη που φρόντισε να επιζήσει ο σύλλογος μετά την Καταστροφή και να αναγεννηθεί στην Αθήνα, ο Δημητρός Καραμπάτης και ο Ηλίας Μισηαλίδης, πρόεδροι του συλλόγου και λαμπροί αθλητές.



Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο της Αθήνας προετοιμάζεται για πάνω από 7000 δρομείς στις διαδρομές των 10-5 και 2,5 χλμ, σε μια διοργάνωση που φημίζεται πλέον για την αρτιότητα στη οργάνωση και την ασφάλεια και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα δρομικά γεγονότα στην Αττική.

Όπως σημειώνει ο Βαγγέλης Χατζατουριάν, «ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια, μέσα από ένα προσωπικό μου όραμα –ως δρομέα- αγάπη, μεράκι, στρατηγική και πολλή δουλειά, να απογειωθεί στις προτιμήσεις των αθλουμένων δρομέων από τη Νέα Σμύρνη, την Αθήνα, αλλά και όλη την Ελλάδα. Και αυτό ακριβώς είναι που μας δίνει τη μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση και επιβράβευση. Ειδικά φέτος τρέχουμε όλοι για τις αλησμόνητες πατρίδες, τονώντας την ιστορική και συλλογική μνήμη για ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.»

Όπως αναφέρει ο ίδιος, το Historic Run κατάφερε πολύ σύντομα να γίνει ένας Αγώνας που όλο και περισσότεροι δρομείς κάθε επιπέδου εντάσσουν στο ετήσιο καλεντάρι τους, καθώς πρόκειται αντικειμενικά για την πιο οργανωμένη και μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού στην Αθήνα, μετά τον ΗμιΜαραθώνιο και τον Μαραθώνιο.

Η σύνδεση του πολιτιστικού στοιχείου με την αθλητική ταυτότητα του Αγώνα έγινε μοιραία χάρη στο βασικό ιστορικό μήνυμα που εκπέμπει, καθώς είναι ο μοναδικός σε όλη την Αθήνα που είναι αφιέρωμενος στις αλησμόνητες πατρίδες. «Φέτος έχουμε κάνει μία τεράστια καμπάνια», αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, «επιχειρώντας να αναδείξουμε ιστορικά στοιχεία από τις αλησμόνητες πατρίδες, με σκοπό να κεντρίσουμε τη μνήμη των παλαιότερων και να συμβάλλουμε στη γνώση των νεώτερων.»

Αξίζει να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά φέτος, χρήσιμος συμπαραστάτης και υποστηρικτής του Αγώνα θα είναι και το “Όραμα Ελπίδας” με σκοπό την ενημέρωση και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών για ακόμα περισσότερες ελπίδες ζωής, στέλνοντας το μήνυμα «Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή»!

Να σημειώσουμε τέλος ότι οι εγγραφές συνεχίζονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσα από το site του Αγώνα www.nshistoricrun.gr έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6986163859

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.