Άλιμος: Οι masters της Κολύμβησης, άνδρες και γυναίκες από 25 έως 89 ετών




(Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος) Πανδαισία. «Σκαλίζοντας» το χθες μέσα από αναμνήσεις, βιώνοντας το σήμερα μέσα από τη δράση και τις εικόνες. Οι masters της Κολύμβησης, άνδρες και γυναίκες από 25 έως 89 ετών. Ναι, 89 ετών είναι ο κ.Θανάσης (Άθως για τους φίλους του) Κραβαρίτης, από το Βόλο. Με καρδιά και δύναμη έφηβου. Κολυμπάει και ελεύθερο και πεταλούδα…παλληκαράκι. Περισσότεροι από 400 οι κολυμβητές/τριες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου. Γυναίκες, γεννηθείσες το 1972, ήθελαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στα 50 τους χρόνια (όχι, δεν τα κρύβουν): «Να κολυμπάτε, να κάνετε αθλητισμό, να σέβεστε τη ζωή σας», είπαν στον κόσμο από μικροφώνου. Και καταχειροκροτήθηκαν.

Οι κερκίδες γεμάτες, παρά τη ζέστη. Και πολλά μικρά παιδιά με τις μαμάδες και τους μπαμπάδες: «Μπαμπά, γιατί δεν νίκησες;», η απορία ενός πιτσιρικά από τα κάγκελα στον πατέρα του που μόλις είχε βγει από την πισίνα: «Γιατί οι άλλοι ήταν μικρότεροι αγόρι μου», η απάντηση με χαμόγελο. Περίσσευαν τα χαμόγελα.

Ωραίο το συναπάντημα αυτό των γενεών της κολύμβησης. Μέσα στο νερό γίνονται επικές μάχες, όλα και όλα, δεν χαρίζεται τίποτα. Έξω, μέχρι και φαγητό, και τραγούδι είχε το πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Η Ταμίας της ΚΟΕ, Ελευθερία Σαραντίδου, λέει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Η επιτυχία ήταν δεδομένη με τη συμμετοχή των εκατοντάδων Ελλήνων και ξένων αθλητών, που έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι.  Είναι το πολυπληθέστερο πρωτάθλημα που έχει διοργανωθεί μέχρι τώρα, το ευχαριστιούνται όλοι, υπάρχει για πρώτη φορά video wall αλλά και drone και live streaming ,κάτι πρωτόγνωρο για τους μάστερς. Το αξίζουν αυτό, και τα καλύτερα καθώς σε τέτοιες ηλικίες μπορούν και δίνουν δυναμικό παρόν στις διοργανώσεις της ΚΟΕ. Ευχαριστούμε πολύ και τον Δήμο Αλίμου και τη Περιφέρεια Αττικής που συμβάλει στη σπουδαία αυτή διοργάνωση».

Παρόντες, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέας,  η Γ’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Αλεξία Μαρίνη, εξειδικευμένο προσωπικό της Ομοσπονδίας, λύνουν εν τη γενέσει του κάθε πρόβλημα.  Ένα τριήμερο με αναμνήσεις, κέφι, αισιοδοξία, ζωντάνια, κολύμβηση, αθλητισμό.



Και ανάμεσα στους αθλητές, και ξένοι: ο Τσέχος Πάβελ Ομπρ της Πλάβεσκ, 55 ετών, κολυμπάει πεταλούδα. Ο Σορέσκου Αντριαν Φλαβίν της Ρεζίτα, γεννημένος το 1952 (70 ετών), ο Ιμπραϊμ Ναμπίλ, της Μπρέσια, στην πεταλούδα και αυτός, του 1959 γεννηθείς, ο Αζιζ Μπατζάν Αμπντούλ , γεννημένος το 1958 αλλά και η Όλγα Τσερνίσοβα, 37 ετών.. Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό

Η αυλαία έπεσε, αναμονή για την επόμενη συνάντηση…

Το ραντεβού των masters, ανανεώθηκε. Πέρασαν ένα υπέροχο τριήμερο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Αλίμου, και θέλουν να το ξαναζήσουν.

Η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια, η Βικτωρία Τσουκάλη, βραβεύτηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, μέσω δυο κυριών: της Γ’ Αντιπροέδρου Αλεξίας Μαρίνη και της Ταμία Ελευθερίας Σαραντίδου. Η Βολιώτισα κ.Τσουκάλη είναι 69 ετών και δύο μηνών, και όπως είπε «Δεν στενοχωριέμαι καθόλου. Νοιώθω τουλάχιστον 10 χρόνια μικρότερη λόγω της κολύμβησης. Ξεκίνησα μόλις πριν έξι μήνες. Είναι οι πρώτοι μου αγώνες δηλαδή. Ζήσαμε μια άψογη διοργάνωση, όλα ήταν τέλεια. Στα νέα παιδιά δεν χρειάζονται λόγια, μόνο το παράδειγμά μας. Είχα μεγάλο άγχος ότι δεν θα τα καταφέρω, προσπάθησα και τα κατάφερα, αυτό σαν παρακαταθήκη στα παιδιά,, μην τα παρατάνε, να προσπαθούν, η πισίνα είναι φάρμακο, νοιώθεις ευτυχία. Ευχαριστώ τον άνδρα μου, τα παιδιά και τα εγγόνια μου»

Η Αφροδίτη Γιαρένη κολυμπάει από 4 ετών, αθλήτρια του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, από μια οικογένεια με μεγάλη παράδοση στην Κολύμβηση. Το 2010 σε έναν αγώνα, και στη σκυταλοδρομία έπεσαν και οι τέσσερις αδελφές Γιαρένη: «Πολύ σημαντική στιγμή για την οικογένεια, πολύ συγκινητικό και μάλιστα μπροστά στους γονείς μας. Κατακτήσαμε και τη δεύτερη θέση», είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Συνεχίζει: «Σημείωσα πανελλήνιο στα 400μ. για τις ηλικίες 25-29 ετών. Ήρθα προετοιμασμένη και για πανελλήνιο ρεκόρ. Το περίμενα. Το μήνυμα μου είναι: Οι άνθρωποι να αθλούνται και να γυμνάζονται ότι και να κάνουν. Ο αθλητισμός σε όλα τα επίπεδα είναι ζωή και υγεία. Παροτρύνω όλο τον κόσμο να αθλείται και να γυμνάζεται». Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.