Πρεκετές – Αρβανιτάκης: Οι 10+1 βασικές προτεραιότητες για τον Άγιο Δημήτριο




Χρήστος Πρεκετές και Αλέξανδρος Αρβανιτάκης ένωσαν τις δυνάμεις τους και εξήγγειλαν το Πολιτικό Πλαίσιο Συνεργασίας Νέας Πνοής-Προοπτικής….για τον Άγιο Δημήτριο και Πρωτοβουλίας Αγίου Δημητρίου. Οι δύο παρατάξεις συμφώνησαν να συμμετάσχουν συνεργαζόμενες στις επόμενες δημοτικές εκλογές με επικεφαλής τον Χρήστο Πρεκετέ.

Η ανακοίνωση των δύο παρατάξεων:

Σε μια περίοδο όπου συντελείται μια κοσμογονία εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Αθήνας και γειτονικοί δήμοι επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν κινδύνους και να αξιοποιήσουν ευκαιρίες προς όφελος των δημοτών τους, η δημοτική αρχή της κας Ανδρούτσου παραμένει προσκολλημένη σε μια νοοτροπία περασμένων δεκαετιών που βασίζεται σε έργα αμφιβόλου οφέλους για τον πολίτη αλλά και μια αλαζονική συμπεριφορά που αποπνέεται από την καθημερινή άσκηση της διοίκησής της.

Οι σύγχρονες προκλήσεις για την Αυτοδιοίκηση απαιτούν την κινητοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας μας για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου και αξιόπιστου σχεδίου που θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Αγίου Δημητρίου.



Με αυτή τη διάθεση ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ συμφωνούμε ένα κοινό πλαίσιο πολιτικής συνεργασίας, το οποίο απευθύνουμε σε κάθε ενεργό δημότη του Αγίου Δημητρίου, πέραν από πολιτικές περιχαρακώσεις και αγκυλώσεις, για να διαμορφώσουμε μαζί την επόμενη μέρα του «κοινού σπιτιού» μας.

Οι 10+1 βασικές προτεραιότητες αυτού του κοινού πλαισίου αφορούν στα εξής:

1. Ανασυγκρότηση της διοικητικής λειτουργίας του Δήμου, με σύγχρονο οργανόγραμμα και αξιοποίηση των υπαλλήλων ανάλογα με τις δεξιότητές τους. Πλήρης αξιοποίηση της ψηφιακής διακυβέρνησης.

2. Ρεαλιστικός προϋπολογισμός χωρίς ελλείμματα, αξιολόγηση κάθε δαπάνης από μηδενική βάση, έμφαση στην προσέλκυση χρηματοδοτήσεων για αναπτυξιακές δράσεις, αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος των πολιτών και του Δήμου.

3. Τεχνικά Έργα με ουσιαστικό όφελος για τον πολίτη όπως η ριζική αναδιαμόρφωση της φυσιογνωμίας του έργου της Αγίου Δημητρίου, στοχευμένες παρεμβάσεις στο Πάρκο του Ασυρμάτου, προτεραιότητα σε έργα που εξοικονομούν πόρους ή δημιουργούν έσοδα για τον Δήμο (π.χ. οδοφωτισμός, ενεργειακή αναβάθμιση και φωτοβολταϊκά στα δημοτικά κτήρια και σχολεία), αναβάθμιση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών κ.α.

4. Ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικής και υγειονομικής μέριμνας, αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων και ολοκληρωμένα σχέδια δράσης για την Τρίτη Ηλικία και τα Άτομα με Αναπηρία. Στήριξη της Οικογένειας με τη δημιουργία νέων βρεφονηπιακών τμημάτων, οικονομική ενίσχυση για κάθε νέο παιδί, υποστήριξη των νέων ζευγαριών που είναι στο φάσμα της φτώχειας. Δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, τοπικό σχέδιο δράσης για την Ισότητα.

5. Σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία για τη βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού των σχολικών μονάδων, απογευματινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά με εποπτεία και συντονισμό του Δήμου, ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης στην Προσχολική Αγωγή, ενεργειακή αναβάθμιση και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις σχολικές μονάδες για τη μείωση των σχετικών δαπανών θέρμανσης, ψύξης και φωτισμού. Ολοκληρωμένη Πολιτική για τους Νέους με προτεραιότητα τη συγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Νέων.

6. Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για την Τοπική Ανάπτυξη και Απασχόληση, δημιουργία Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και ανέργους, με προτεραιότητα στους νέους, τις γυναίκες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7. Προτεραιότητα στην Καθαριότητα με στόχο τη δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων μέσω τριπλασιασμού των μπλε κάδων, προτεραιοποίηση στη διαχείριση των βιοαποβλήτων (καφέ κάδος), αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας, εξεύρεση λύσης για τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων και τη στάθμευση των απορριμματοφόρων.

8. Περιβαλλοντική Πολιτική με έμφαση στην αύξηση του πρασίνου στην πόλη μέσω δεντροφυτεύσεων, προστασία και ανάδειξη της φυσιογνωμίας του Ρέματος της Πικροδάφνης, εμπλοκή της εκπαιδευτικής κοινότητα και εθελοντικών ομάδων. Ενίσχυση του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα με έμφαση την υγειονομική περίθαλψη, τη διατροφή και την υιοθεσία τους, αναβάθμιση των πάρκων σκύλων της πόλης. Χάραξη σχεδίου πολιτικής προστασίας με συμμετοχή όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας.

9. Αθλητισμός για Όλους με δημιουργία προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ουσιαστική αναβάθμιση όλων των αθλητικών χώρων, ενίσχυση των σχολικών πρωταθλημάτων, δίκαιη αντιμετώπιση των αθλητικών σωματείων της πόλης.

10. Στήριξη στην πολιτιστική δημιουργία με ενίσχυση του Δημοτικού Ωδείου, της Σχολής Χορού, των Θεατρικών Ομάδων του Δήμου. Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη, διασύνδεση με τις σχολικές βιβλιοθήκες, χάραξη πολιτικής βιβλίου με έμφαση στη φιλαναγνωσία. Πολιτιστικές δράσεις σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης, σχολικά φεστιβάλ, ενίσχυση του εξοπλισμού των σχολείων σε όργανα. Δράσεις προώθησης και εξωστρέφειας της πολιτιστικής δημιουργίας στην πόλη μας, ιδίως των νέων. Ανάδειξη και υποστήριξη του λαϊκού πολιτισμού σε συνεργασία με τα εθνοτοπικά σωματεία.

10+1. Εμπέδωση μιας διαφορετικής κουλτούρας διοίκησης του Δήμου, με έμφαση στη διαφάνεια και τη λογοδοσία του Δημάρχου και των στελεχών της νέας δημοτικής αρχής προς τους πολίτες, με θεσμοθέτηση Ώρας του Δημότη για την επίλυση ζητημάτων, αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των δημοτικών συμβουλίων, ουσιαστική διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς της πόλης και ενεργοποίηση της δυνατότητας τοπικών δημοψηφισμάτων πριν από κάθε μείζονα απόφαση της δημοτικής αρχής.

Οι παραπάνω 10+1 προτεραιότητες αποτελούν τη βάση του πλαισίου συμφωνίας μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων «ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ….. για τον Άγιο Δημήτριο» και «Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου», οι οποίες, διατηρώντας την αυτοτέλειά τους, συμφωνούν να συμμετάσχουν συνεργαζόμενες στις επικείμενες εκλογές του 2023 με επικεφαλής τον Χρήστο Πρεκετέ.

Χρήστος Πρεκετές – Αλέξανδρος Αρβανιτάκης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.