Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εξασφάλισε χρηματοδότηση για την ανάπλαση της περιοχής Ριζαρείου
Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εξασφάλισε ακόμη έναν διαθέσιμο χρηματοδοτικό πόρο από το Πράσινο Ταμείο, για το έργο της αναδιαμόρφωσης χώρου αναψυχής παιδιών και εφήβων, με ταυτόχρονη βιοκλιματική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου στην περιοχή Ριζαρείου.

Πρόκειται για χρηματοδότηση ύψους 571.821,29 € από το Πράσινο Ταμείο, ώστε να υλοποιηθεί η ανάπλαση, η οποία με βάση τη μελέτη που εκπονήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου,  θα βελτιώσει και θα αναδείξει τον περιβάλλοντα χώρο στην περιοχή Ριζαρείου.


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Η μελέτη περιλαμβάνει:

 Ενίσχυση της υπάρχουσας φύτευσης και προσθήκη συστήματος άρδευσης.

 Την χωροθέτηση και κατασκευή κυκλικού διαδρόμου για inline skating και την τοποθέτηση κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών), ποικίλων διαστάσεων για ΒΜΧ και skateboarding, στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των χώρων αναψυχής εντός του παιδότοπου.

 Ενίσχυση του αστικού εξοπλισμού με αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών σε αυτόνομα ηλιακά φωτιστικά LED.

 Προσθήκη θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων, έξυπνων ηλιακών καθιστικών εξωτερικού χώρου, συμβατικών καθιστικών εξωτερικού χώρου και έξυπνων καθιστικών εξωτερικού χώρου υποστήριξης ΑμεΑ.

 Προσθήκη επιδαπέδιων κάδων απορριμμάτων, βρυσών πόσιμου νερού και ηλεκτρονικού πίνακα ενημέρωσης των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Κ. Σταθόπουλο, όχι μόνο για την συγκεκριμένη ένταξη, αλλά όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Και για το συνολικό έργο του Προέδρου, κατά τη διάρκεια της έως τώρα θητείας του, που έχει ως αποτέλεσμα τη ανάδειξη του Πράσινου Ταμείου σε βασικό υποστηρικτή υλοποίησης δράσεων των Ο.Τ.Α.».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.