Δωρεά 3 νέων απορριμματοφόρων βιοαποβλήτων από την Περιφέρεια στον Δήμο Αλίμου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)
Με την παράδοση στον Δήμο Αλίμου, 3 απορριμματοφόρων συλλογής στερεών αποβλήτων, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, συνεχίζεται ο κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής. Παρελήφθησαν επίσης 2 παλέτες λιπάσματος (κομπόστ), ενώ στο προσεχές διάστημα θα παραδοθούν από την Περιφέρεια και 300 καφέ κάδοι.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέας Κονδύλη πραγματοποίησε ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης  συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Βασίλη Κόκκαλη και την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου. Στη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Αντωνάκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Μακαριγάκης.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής, αλλά και την άριστη συνεργασία με τους δήμους της Αττικής και δήλωσε:

«Το οδοιπορικό για τη διαχείριση των αποβλήτων στους δήμους της Αττικής μας συνεχίζεται. Σήμερα βρισκόμαστε στον δήμο Αλίμου, στον οποίο ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης και οι συνεργάτες του, έχουν δείξει από την πρώτη στιγμή την ευαισθησία τους στα περιβαλλοντικά ζητήματα, σημειώνοντας σημαντικά βήματα στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων. Το θέμα είναι πολύ σημαντικό για την Αττική αλλά και για το αύριο όλων μας. Σήμερα, διαθέσαμε τρία σύγχρονα απορριμματοφόρα, τα οποία θα ενισχύσουν το στόλο του δήμου, ενώ παρέχονται και 300 καφέ κάδοι. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η παροχή του σχετικού εξοπλισμού σε συνδυασμό με εκείνο που είχαμε δώσει το προηγούμενο έτος θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις ενός Δήμου που δείχνει ότι κοιτάει σταθερά προς το μέλλον. Μέσα στη χρονιά του 2022 έχουμε δεσμευθεί ότι θα ανεβάσουμε τα επίπεδα της ανακύκλωσης. Περίπου χίλιες γωνίες ανακύκλωσης θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα στους δήμους προς χρήση. Εγκαινιάζουμε μία άλλη εποχή για την Αττική μας, μετατρέποντάς την σε μια πρότυπη πράσινη περιφέρεια. Σε αυτή την προσπάθεια, η συμμετοχή των πολιτών είναι ο κρίσιμος και απαραίτητος κρίκος σε αυτή την «πράσινη αλυσίδα» του σχεδιασμού μας, που θα ενώσει τους πολίτες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής με οικολογική συνείδηση και ευαισθησία».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, στον χαιρετισμό του επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Η σωστή και υπεύθυνη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα στοίχημα που μας αφορά όλους: δημοτικές αρχές, Περιφερειακή αρχή και πολίτες στη μεγάλη αυτή προσπάθεια που κάνουμε για να διαχειριστούμε τα απορρίμματα μας πιο σύγχρονα, πιο υπεύθυνα, πιο οικολογικά, πιο οικονομικά. Η προσπάθεια ενισχύεται με εξοπλισμό που δίνει σήμερα η Περιφέρεια Αττικής, αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για τη σημαντική και έμπρακτη στήριξη και για το μήνυμα που από κοινού περνάμε σε όλους τους πολίτες, ότι η υπεύθυνη και σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων μας αφορά όλους και όλοι πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον με απορρίμματα, να ανακυκλώνουμε και να κομποστοποιούμε, ώστε να παραδώσουμε το περιβάλλον στα παιδιά μας τουλάχιστον το ίδιο καλό, αν όχι καλύτερο, με αυτό που παραλάβαμε».

Επισημαίνεται ότι, τα απορριμματοφόρα και οι καφέ κάδοι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα υγειονομικά καταστήματα και οι Λαϊκές Αγορές, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου συλλογής μέσω του οποίου επιτυγχάνεται, τόσο η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, όσο και στην αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιείται από δήμους και πολίτες. Πηγή φωτό & βίντεο: Foni Tou Alimou

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.