Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Aγίου Δημητρίου κατά της απέλασης του Σαϊντού Καμαρά
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου, κατά τη συνεδρίασή του στις 21-3-2022, μετά από σχετική συζήτηση, κατέληξε ομόφωνα στο ψήφισμα που ακολουθεί.

«Ένας από εμάς» αντιμέτωπος με την απέλαση

Ο Σεϊντού Καμαρά είναι ένα νέο παιδί, που μόλις συμπλήρωσε τα 18 του χρόνια, το οποίο τα τελευταία 3 χρόνια βρέθηκε μακριά από την πατρίδα που τον γέννησε, για να ξεφύγει από κινδύνους που απειλούσαν την ίδια του τη ζωή.Μετά από ένα περιπετειώδες ταξίδι βρέθηκε στη φιλόξενη αγκαλιά του 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου, περιτριγυρισμένος από μια κοινότητα που τον αγκάλιασε και τον έκανε να αισθανθεί ως «ένας από εμάς».Με τεράστια προσωπική προσπάθεια πέτυχε να ενταχθεί στη μαθητική κοινότητα της πόλης μας, να αντεπεξέλθει, παρά τη δυσκολία προσαρμογής λόγω γλώσσας, στις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, να αποτελέσει ένα υπόδειγμα επιτυχούς ένταξης.

Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες βρίσκεται αντιμέτωπος με το σκληρό πρόσωπο των γραφειοκρατικών διαδικασιών ασύλου, με κίνδυνο ό,τι έχει πετύχει αυτά τα χρόνια να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Παρότι γίνεται αποδεκτό τόσο το προβληματικό περιβάλλον της χώρας προέλευσής του όσο και η επιτυχής πορεία ένταξής του στην ελληνική κοινωνία, η πρώτη απόφαση της αρμόδιας Υπηρεσίας Ασύλου ήταν απορριπτική προς το αίτημά του. Εμείς, ως εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Δημητρίου απευθύνουμε ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς το δίκαιο αίτημα του Σαϊντού, αλλά και μια έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές για να επανεξετάσουν την υπόθεσή του με μια ματιά που θα αναγνωρίζει τόσο τις απαγορευτικές συνθήκες επιστροφής του στην πρώτη του πατρίδα όσο, κυρίως, και τη σημαντική πρόοδο στη διαδικασία ένταξής του που τον καθιστούν παράδειγμα για ανάλογες περιπτώσεις”. Δείτε την απόφαση εδώ https://dad.gr/…/2022/03/apofash_ds_33-2022_seidou.pdfΔιαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.