4 Δήμοι της Αττικής «υιοθετούν» πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας
Την Παρασκευή 1/10/2021, οι Δήμαρχοι Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης και Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, επισκέφτηκαν τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, τον τόπο που τόσο αδυσώπητα χτυπήθηκε από τις φωτιές φέτος το καλοκαίρι. Συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία της επιτροπής πολιτών των τεσσάρων Δήμων συνάντησαν το Δήμαρχο της πόλης, Γεώργιο Τσαπουρνιώτη.


Στην αναλυτική ενημέρωση που τους έκανε περιέγραψε τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς, τις πληγές που παραμένουν ανοιχτές καθώς και τη συμβολή της κεντρικής εξουσίας που παρουσιάζει σοβαρές καθυστερήσεις.
Η συνάντηση αυτή ήταν αφενός απολύτως αναγκαία και αφετέρου εξαιρετικά εποικοδομητική δεδομένου ότι αποφασίστηκε κάθε Δήμος να υιοθετήσει και μια κοινότητα. Ο κύριος σκοπός είναι να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής δραστηριότητας και της καθημερινής ζωής των κατοίκων στις περιοχές που έχουν πληγεί κινητοποιώντας όχι μόνο τις διοικητικές δυνατότητες κάθε Δήμου, αλλά και τους πολίτες ώστε να αναπτυχθεί η συνείδηση της αδελφοποίησης και της αλληλεγγυότητας ανάμεσα στους κατοίκους κάθε πόλης. Άλλωστε η γενική εκτίμηση ήταν ότι, οι συνέπειες από τις πρόσφατες πυρκαγιές δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί στο σύνολο τους.
Σε πρώτη φάση ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις και με τους αντίστοιχους κοινοτάρχες, μετά από την επί τόπου επίσκεψη και στις τέσσερις κοινότητες, όπου έγινε η πρώτη καταγραφή των αναγκών.
Συγκεκριμένα ανέλαβαν
Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου την κοινότητα Κερασιάς,
Ο Δήμος Βύρωνα την κοινότητα Παππάδων
Ο Δήμος Ηλιούπολης την κοινότητα Αχλαδίου
Ο Δήμος Καισαριανής την κοινότητα Κοτσικιά


“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

Οι Δήμαρχοι σε συνεργασία με την επιτροπή πρωτοβουλίας των πολιτών θα συνεχίσουν από κοινού την κινητοποίηση τους και την οργάνωση ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που ανέλαβαν.
Στην αποστολή του Δήμου Αγίου Δημητρίου συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Νίκος Συρράκος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χρήστος Ευθυμίου και ο Μιχάλης Χατζηνάνος από την πρωτοβουλία πολιτών για την Αλληλεγγύη στη Βόρεια Εύβοια.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.