Ν.Σμύρνη: Διαμαρτυρία από πολίτες στο σπίτι της γυναίκας που μαχαίρωσε δύο γατάκια




Ένα σοκαριστικό περιστατικό θανάτωσης νεογέννητου γατιού, σημειώθηκε στις 16 Ιουνίου στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Μια ηλικιωμένη γυναίκα μαχαίρωσε δύο νεογέννητα γατάκια στην αυλή της, ωστόσο από τα έντονα νιαουρίσματα της μητέρας τους, βγήκαν στα μπαλκόνια οι γείτονες και αντέδρασαν καλώντας αμέσως την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τη δράστιδα, ενώ το ένα γατί απεβίωσε και το άλλο μεταφέρθηκε αργότερα σε κτηνίατρο και παρά τη μαχαιριά που δέχτηκε, δεν διατρέχει κίνδυνο και υιοθετήθηκε. Για τη δράστιδα σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερη – σημειώνεται ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει περί κακοποίησης και θανάτωσης ζώου είναι κακουργηματικές και τιμωρούνται πλέον μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη και υψηλό πρόστιμο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες, ο γιος της ηλικιωμένης προσπάθησε να εμποδίσει τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψη, λέγοντας «μα καλά θα τη συλλάβετε για ένα γατάκι»;

Τρεις μέρες αργότερα, στις 19/6, ομάδα φιλόζωων πολιτών συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της δράστιδας, στην οδό Καισάρειας, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία και υπενθυμίζοντας σε όλους τους τόνους ότι η κακοποίηση ζώου συνιστά εκτός από κακούργημα, βάναυση πράξη κατά του πολιτισμού.



Κατά τη συγκέντρωση έγινε έκκληση στους περίοικους να καταγγέλλουν κάθε πράξη βασανισμού ζώων. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες στο zougla.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.