Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την υπολειτουργία του Aστυνομικού Tμήματος Αγ. ΔημητρίουΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη


Διθυραμβικά σχόλια για το Cine Άλιμος – Όλο το πρόγραμμα του καλοκαιριού (VIDEO)
Θέμα: «Υπολειτουργία Aστυνομικού Tμήματος Αγ. Δημητρίου»

Προσφάτως, από δημοσιεύματα ηλεκτρονικών ιστοσελίδων πληροφορηθήκαμε ότι το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Δημητρίου απειλείται με “λουκέτο” λόγω υποστελέχωσης. Όπως προκύπτει από το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 2090/21/1057374 εσωτερικό έγγραφο προς την Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, το ως άνω Α.Τ. αιτείται τη μεταφορά κρατουμένων, λόγω σοβαρότατης έλλειψης προσωπικού, καθώς δεν διατίθεται αστυνομικός με χρέη Σκοπού κρατητηρίων σε καμία βάρδια και ο αστυνομικός –  Σκοπός του Τμήματος διατίθεται μόνο για την βραδινή βάρδια. Επίσης, όπως αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο, το γραφείο Αστυνόμευσης – Τροχονομικών παραβάσεων αλλά και άλλες υπηρεσίες του συγκεκριμένου Αστυνομικού Τμήματος, δεν δύνανται να εξυπηρετήσουν το κοινό λόγω έλλειψης προσωπικού.

Επειδή βιώνουμε  μια περίοδο έντονης και πρωτόγνωρης για τη χώρα μας εγκληματικότητας.

Επειδή αναφερόμαστε σε έναν Δήμο με μόνιμο πληθυσμό άνω των 85.000 κατοίκων.

Επειδήτην ίδια ακριβώς στιγμή που αστυνομικά  τμήματα υπολειτουργούν, συνεχίζουν να δίνονται εντολές «άνωθεν», προκειμένου αστυνομικοί που υπάγονται σε αυτά  να πραγματοποιούν στατικές φυλάξεις «στόχων».

Επειδήοι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όρια τους, καθώς μήνες τώρα, ο αξιωματικός υπηρεσίας εκτελεί και χρέη υπεύθυνου κρατητηρίων.

Επειδή η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί χρέος κάθε ευνομούμενης πολιτείας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποια μέτρα πρόκειται να λάβει το Υπουργείο ώστε να ενισχύσει το Α.Τ Αγ. Δημητρίου με το αναγκαίο για την προστασία και εξυπηρέτηση των πολιτών προσωπικό;
  2. Ως πότε η εύρυθμη λειτουργία του Αστυνομικού τμήματος θα στηρίζεται  μόνο στο φιλότιμο και την επαγγελματική ευσυνειδησία των εργαζομένων σε αυτό;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Παππάς Νικόλαος

Μουζάλας Γιάννης

Μπαλάφας Γιάννης

Σπίρτζης Χρήστος

Φωτίου Θεανώ

Χρηστίδου Ραλλία

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X