Ανδρέας Κονδύλης: Ο Άλιμος στην πρώτη πεντάδα Δήμων, με τη μεγαλύτερη ανακύκλωση ρούχων
Ο Άλιμος είναι από τους πρώτους Δήμους που ξεκίνησαν την ανακύκλωση ρούχων, υποδημάτων, υφασμάτων κ.λπ. υλικών, εγκαθιστώντας τους κόκκινους κάδους σε αρκετά σημεία της πόλης, έπειτα από πρόταση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, tο 2020 η πόλη σημείωσε άλλη μία επιτυχία: βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα Δήμων, με τη μεγαλύτερη ανακύκλωση ρούχων! Χάρη στη συμμετοχή όλων των Αλιμιωτών, ο Άλιμος ήρθε 4ος ανάμεσα σε όλους τους Δήμους, συγκρινόμενος μάλιστα με πολύ μεγαλύτερες σε πληθυσμό πόλεις, όπως η πρωτεύουσα (Δήμος Αθηναίων).

Θυμίζουμε ότι τα ρούχα και τα αγαθά που πέφτουν στους κόκκινους κάδους * είτε διανέμονται σε ευπαθείς ομάδες (όταν είναι σε πολύ καλή κατάσταση), * είτε οδηγούνται στην ανακύκλωση, με πολλαπλά οφέλη για όλους: δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον, δεν επιβαρύνεται οικονομικά ο Δήμος με τέλη ταφής, το Κοινωνικό Παντοπωλείο λαμβάνει ανταποδοτικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από την εταιρεία που μαζεύει το περιεχόμενο των κόκκινων κάδων.

“Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμπολίτες μας που συμμετέχουν στην ανακύκλωση ρούχων κ.α. αγαθών με τους κόκκινους κάδους, καθώς έτσι προστατεύουν το περιβάλλον, αλλά και στηρίζουν το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο” δήλωσε ο δήμαρχος“Εύχομαι, με τη συμμετοχή όλων μας, του χρόνου να είμαστε στην πρώτη θέση της ανακύκλωσης ρούχων (κόκκινοι κάδοι), αλλά και των συσκευασιών (χαρτί, γυαλί, μέταλλο στους μπλε κάδους)” http://www.recycom.gr/cms/%ce%b7-recycom-%cf%84%ce%bf-2020/

Άλιμος: 25 κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης μας περιμένουν σε κεντρικά σημεία της πόλης

Στη συνολική κατάταξη 50 δήμων σχετικά με την συγκομιδή ενδυμάτων – υποδημάτων, οι 5 πρώτοι δήμοι είναι οι εξής:   

   1η)  Δήμος Ηρακλείου, 2η) Δήμος Αθηναίων, 3η) Δήμος Γλυφάδας, 4η) Δήμος Αλίμου, 5η) Δήμος Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ανδρέας Κονδύλης: Ο Άλιμος στην πρώτη πεντάδα Δήμων, με τη μεγαλύτερη ανακύκλωση ρούχων

  • 02/03/2021 at 5:16 μμ
    Permalink

    Αρκεί η Εταιρεία να έρχεται να αδειάζει συχνά τους κόκκινους κάδους. Μας έτυχε να πάμε σε ΤΡΕΙΣ κάδους και να είναι και οι 3 γεμάτοι, αφού καταφέραμε να τρυπώσουμε τις μικρές τσάντες. Στην τελευταία προσπάθεια απελπιστήκαμε και αφήσαμε τη μεγάλη τσάντα με ένα ωραιότατο ολοκαίνουργο μπουφάν δίπλα στον κάδο (παιδική χαρά στην Ταξιαρχών) – περάσαμε μετά από λίγες ώρες και είχε εξαφανιστεί.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.