Έναρξη δραστηριοτήτων της Ένωσης Ποντίων “Η Μαύρη Θάλασσα”
Αγαπητά μας μέλη και φίλοι, σας καλωσορίζουμε στην πολιτιστική περίοδο 2020-2021 της Ένωσής Ποντίων Ν. Σμύρνης – Δάφνης – Αγ. Δημητρίου “Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ”.

Τα μαθήματα ποντιακών χορών πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή τις εξής ώρες:  • ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ 17.30 – 18. 30 – ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΡΑΝΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΟΥ
  • ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ 18.30 – 19.30 – ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΡΑΝΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΟΥ
  • ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 18.30 – 19.30 – ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΛΕΝΑ ΤΣΙΜΑΧΙΔΟΥ
  • ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 19.30 – 21.00 – ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Φέτος λόγω των συνθηκών οι πρόβες μας ξεκίνησαν στον φιλόξενο, εξωτερικό χώρο του 3ου – 13ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης, Αρτάκης και Αιγαίου.

Τα μαθήματα γίνονται υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • Με απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των χορευτών, δεν επιτρέπονται χειραψίες, εναγκαλισμοί.
  • Χωρίς σωματική επαφή (όχι πιάσιμο από χέρια…)
  • Χρήση αντισηπτικών πριν το μάθημα και στο τέλος του μαθήματος
  • Καταγραφή σε κατάσταση των συμμετεχόντων
  • Όσες-οι έχετε προβλήματα υγείας, σας στέλνουμε την αγάπη μας και σας παρακαλούμε να μην συμμετέχετε προς το παρόν. Προσέχουμε για να είμαστε όλοι γεροί.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στη σελίδα της ένωσης στο facebook ή μέσω e-mail.

ΙΩΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ 2020

Στα πλαίσια των Ιωνικών Γιορτών του Δήμου Νέας Σμύρνης σας προσκαλούμε την Παρασκευή 25/09 στο Άλσος Νέας Σμύρνης για μια βραδιά με θέατρο, τραγούδια και μουσική!

Φέτος δεδομένων των συνθηκών και με προτεραιότητα την υγεία όλων μας το πρόγραμμα θα είναι προσαρμοσμένο στις οδηγίες της ΚΥΑ (κοινής υπουργικής απόφασης) που θα δημοσιευθεί.

Στην εκδήλωση θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο Πολιτιστικός Φορέας Ποντίων Καλλιθέας “Θέατρο Πόντου” που θα παρουσιάσουν το ποντιακό παιδικό θεατρικό “Το Μαεμένον Λαήν” του κ. Κοσμίδη Χ. Ιωάννη. Ο συγγραφέας έχει βραβευτεί με Βραβείο παιδικού θεατρικού έργου στο Πανελλήνιο και Παγκύπριο λογοτεχνικό διαγωνισμό Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών 2018.

Λίγα λόγια για το έργο
Το έργο αναφέρεται στις συνήθεις τεταμένες σχέσεις παιδιών και γονέων και πως ένα μαγικό λαήν από το χθες μπορεί να διορθώσει πράματα που δεν μπόρεσε η λογική. Συγκεκριμένα τα τρία άτακτα αδέλφια μιας οικογένειας Ποντίων, βρίσκουν σ’ένα χωράφι ένα σπασμένο και λερωμένο λαήν και το φέρνουν στο σπίτι τους, όμως όταν θα το τρίψουν θα έρθουν τα πάνω κάτω μέσα στην παιδική τους ψυχή…

Την εκδήλωση θα συμπληρώσουν το χορευτικό παραστάσεων, η χορωδία και οι μουσικοί της Ένωσης Ποντίων “Η Μαύρη Θάλασσα”.

Προκειμένου να μπορέσουμε να διασκεδάσουμε χωρίς να θέσουμε σε ρίσκο την υγεία μας και κατόπιν επικοινωνίας με το δήμο Ν. Σμύρνης, οι καρέκλες θα είναι αραιά τοποθετημένες και η χρήση μάσκας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
Προτείνουμε επίσης να ντυθείτε ζεστά καθώς λόγω των δέντρων η θερμοκρασία το βραδάκι πέφτει αρκετά!

Σας περιμένουμε να τα πούμε από κοντά, να γελάσουμε και να θυμηθούμε όλοι μαζί τον γλυκό ήχο της ποντιακής λύρας που τόσο μας έχει λείψει!

19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η Ένωσή μας συμμετέχει στο Παραδοσιακό Αντάμωμα του Δήμου Αγ. Δημητρίου μαζί με συλλόγους και σωματεία του δήμου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.